12.4 C
Ljubljana
nedelja, 27 oktobra, 2024

(ILEGALNE MIGRACIJE) Vlada dr. Roberta Goloba še naprej ignorira ključne varnostne grožnje

Piše: Spodnje Podravje

Poslanka Suzana Lep Šimenko, SDS, je v sredo, 14. avgusta 2024, naslovila pomembno vprašanje na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, v katerem je izpostavila neučinkovitost trenutne politike nadzora na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško in Republiko Madžarsko. Poslanka je upravičeno izrazila zaskrbljenost nad povečanjem števila nezakonitih migracij, kar predstavlja resno varnostno tveganje za Slovenijo.

Odločitev o ponovni vzpostavitvi mejne kontrole, ki jo je sprejela vlada pod vodstvom dr. Roberta Goloba, je bila predstavljena kot ključen korak k povečanju varnosti. Vendar se zdi, da so učinki teh ukrepov nasprotni pričakovanjem. Namesto da bi se zajezile nezakonite migracije, so policisti, ki so prej varovali zeleno mejo, zdaj prerazporejeni na mejne prehode, kjer nezakoniti migranti le redko poskušajo prečkati mejo.
Poslanka Lep Šimenko je v svojem vprašanju povsem upravičeno opozorila na očitno pomanjkanje smiselnosti trenutne politike. Zakaj bi se usmerjalo nadzor na mejne prehode, kjer se večinoma gibljejo osebe z urejenim statusom, medtem ko zelena meja, kjer dejansko potekajo nezakonite migracije, ostaja premalo nadzorovana? Glede na poročila Policije, ki jasno kažejo na povečanje varnostnih tveganj zaradi nezakonitih migracij, bi morala vlada dr. Roberta Goloba nemudoma spremeniti svojo strategijo.
Foto: STA

Poslanka je od ministra zahtevala konkretne podatke o številu prijetih nezakonitih migrantov na mejnih prehodih od uvedbe mejne kontrole, pri čemer je poudarila, da pričakuje ločene podatke za vsak mejni prehod. Prav tako jo je zanimalo, koliko se je povečalo število nezakonitih migracij na zeleni meji od uvedbe teh kontrol in kako Policija o tem obvešča lokalne skupnosti.

Ta poslanska pobuda je le še en dokaz o neučinkovitosti trenutne vlade, ki se očitno ne zaveda resnosti situacije in ne deluje v skladu z interesi slovenske varnosti. Potrebni so odločni ukrepi in boljša organizacija varovanja meja, kot jih je v preteklosti dokazala Slovenska demokratska stranka (SDS), ki je vedno postavljala varnost državljanov na prvo mesto.

Le z odgovornim in kompetentnim vodenjem bo Slovenija ponovno zagotovila varnost svojih meja in preprečila nadaljnje poslabšanje situacije. Pričakujemo, da bo vlada dr. Roberta Goloba prisluhnila opozorilom in ustrezno ukrepala, preden bo prepozno

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine