14.9 C
Ljubljana
nedelja, 27 oktobra, 2024

(PISMO BRALCA) Olimpiada – marketinška tržnica

Piše: mag. Mirko Macher, Radovljica

Kaj ima opraviti konkubinat (lat. concubinatus), priležništvo, skupno življenje moškega in ženske brez zakonske zveze (dovoljeno v starorimskem pravu), pejor, »divji«, »koruzni« zakon (glej: ST, F. Verbinc), s pariško Olimpijado?

Kruha in iger, Deli in vladaj, Vojna in mir, …

Parole, parole, parole vsakokratnih vladarjev, ki si osmišljajo organizacijske prijeme v imenu poslušnega ljudstva, ki pomirjeno čaka vedno novih in novih športnih dogodkov, dogodkov, ki prinašajo pomiritev vsakršnih strasti, … Energija vre, spolnost je potreba, motivacijski dejavnik človeške reprodukcije. Človeštvo izumira, dajmo mu priložnost in spodbude, … Pa za to rabijo konzumenti spolnih užitkov stotisoče kondomov, na milijone kontracepcijskih tabletk? Evropa in Svet potrebuje novo baby boom generacijo, … pustite jim živeti, naj bo sreča izražena v novih in novih rojstvih generacije, ki bo rešila svet pred nerazvitostjo, zatohlostjo, verskim fanatizmom, vojnami, …

Sončni kralj, ki s konkubino Tino hodi od cveta do cveta, od športnega prizorišča do igrišča, do vsakršnega nočišča, in kaže svojo spolno prepotentnost in daje zgled umirajoči demografski podstati, … si zasluži še najmanj nov mandat, da se bo v ministrstvih prijela nova natalitetna ustvarjalnost. V vsakem kotičku te lepe domovine, ki ljubezen nosi v svojem imenu, Slovenija, naj se spodbuja spolnost, vse za ohranitev narodove identitete.

Konkubina Tina dela sto na uro, morda se bo kaj celo prijelo …, za enkrat bodimo hvaležni za širjenje dobre energije in pozitivnega vpliva na novodobno naborništvo, pa če prav le skozi šport.

Pred športnim ministrom se res pojavlja nemajhen problem, saj stotine športnih zvez in društev ječi po drugačnih potrebah, po vrečah denarja, ki bodo zadostile vse motivacijske dejavnike pravih in kvazi športnih managerjev, ki so dejavni v naborniških centrih in vseh športnih oskrbovalnicah, ki se za to trudijo.

Naj živi nov rebalans državnega proračuna. Naj živi, do ponovnega in dokončnega propada Rima, … ja, do končne zmage emonske Ljubljane! Ljudstvo bo hvaležno in potrpežljivo še naprej!

»Mi, slovenski vladarji na Elizejskih poljanah«, pravi konkubina Tina, »se ne damo!«

Živela moja domovina, Slovenija!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine