20.2 C
Ljubljana
nedelja, 27 oktobra, 2024

Poslanci SDS so se sestali z Golobovim kandidatom za evrokomisarja

Piše: C. R. 

Predstavniki Slovenske demokratske stranke so se danes sestali s kandidatom za evropskega komisarja Tomažem Veselom.   Kot sta po srečanju v izjavi za medije poudarila Vesel in poslanec Franc Breznik, so bila odprta številna vprašanja in tematike, pomembne za prihodnost Evropske unije.

Kot ključne točke za Slovensko demokratsko stranko je Franc Breznik ob tem izpostavil zmanjšanje konkurenčnosti, zeleni realizem, varnostno področje in demografijo Evropske unije, ki je, kot je dejal, katastrofalna.  

Strinjali so se, da bi bilo v prihodnje smiselno uvesti spremembo v smeri, da bi v prvi fazi država dobila resor ali pa vsaj nabor resorjev, ki bi jih kandidat iz posamezne države članice lahko zasedel, saj bi bila zaslišanja kandidatov potem lahko bistveno bolj vsebinska, pa tudi kandidati bi se na zaslišanja v nacionalnih parlamentih lahko bolje pripravili.  

“V Slovenski demokratski stranki si želimo, da bi imela Slovenija v Evropski komisiji nekoga, ki bo odločen, znal udariti po mizi in bo Slovenijo predstavljal veliko bolje, kot sta jo zadnja dva kandidata. Prav tako želimo, da Slovenija dobi čim močnejši resor, predvsem takšen, ki bi deloma lahko popravljal tudi nekatere probleme doma,” so sporočili iz SDS. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine