15 C
Ljubljana
petek, 20 septembra, 2024

Divje besna Tina Gaber: Če bi poznali razlog, bi izbrisali svoje nesramnosti

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis)

Na ugibanja v medijih in v javnosti, zakaj je zadnji hip odpovedala obisk otvoritvenih slovesnosti olimpijskih iger v Parizu, kamor ju je s premierjem Robertom Golob dodatno povabil francoski predsednik Emmanuel Macron, se je na omrežju Instagram odzvala Tina Gaber.

Razloga odpovedi poleta v Pariz sicer ni razkrila, je pa ugibanja v medijih in javnosti označila za nesramna in ocenila, da bi to avtorji izbrisali, če bi poznali razlog. Odziv Gabrove objavljam kot ga je napisala brez lektorskih posegov:

“Vsem škodoželjnim, prodanim, malim dušam, ki zadnji teden pišete ponižujoče objave o tem, zakaj se nisem udeležila Olimpijskih iger, sporočam, da če bi vedeli pravi razlog, bi svoje nesramne kreacije zbrisali do zadnje besede. Seveda v primeru, da v vsej vaši mizernosti sploh obstaja še kanček človečnosti. In že sama logika pove, da človek ne zapusti letališča kar tako. Sploh če se gre za once in a lifetime dogodek in, lejga zlomka, celo najljubšo pevko. Ampak to je pač lajf! Še vse smo prebrodili, bomo tudi to. Z lažnivimi članki in zapisi vred, ki so v zadnjih dveh letih postali del moje realnosti.”

Ugibanja so objavili tudi tradicionalni dnevni časopisi, časopis Dnevnik je kar na svoji naslovni strani objavil vprašanje, ali bo partnerka premiera Tina Gaber vrnila 500 evrov za letalsko karto v  Pariz, ki je bila že kupljena, a tja ni šla. Vračanje, ki so ga v vprašalni obliki objavili v naslovu, ni bilo posledica uredniškega raziskovanja, preverjanja in novinarskega truda novinarjev in urednikov Dnevnika. Uporabili so, da so postavili to dilemo, pismo bralcev in sicer svoje redne ljudske notranje politične dopisnice iz Bleda Polone Jamnik. Ni jasno ali Gabrova odgovarja Dnevniku ali posameznim blogerjem, ki slovijo po bujni domišljiji, ti so razširili celo teorije, da bi naj razlog za odpoved pretiravanje s substancami.

Pri odzivu Gabrove, ki ne pojasni razloga, je težko spregledati podobnost z ravnanjem Goloba, ko se ta znajde v težavah, denimo zaradi plačil podjetju necenzurirane Vesne Vuković ali nakazil iz GEN-I veleposlaniku Martinu Berishaju na Kosovo, ko tudi zavrača pojasnila, hkrati pa obtožuje druge, da so plačanci, da delajo za njegove politične nasprotnike (če ne celo sovrage), da so pravzaprav oni pravi krivci in podobno. Preiskave, ki bi pokazale, kaj je bilo res, pa poskuša na vse načine onemogočiti.

Slednjega pri Gabrovi za zdaj ni zaznati.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine