11.4 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

(ŠKANDAL) Po norčevanju iz poskusa atentata na Trumpa se Arjan Pregl poskuša prikazati kot žrtev

Piše: Nova24tv.si

Čeprav bi človek pričakoval, da bi vsakdo obsodil poskus atentata, in sicer ne glede na to, proti komu je ta usmerjen, smo priča dejstvu, da se nekateri ob tem norčujejo. Med slednjimi je nedvomno slikar Arjan Pregl, ki je komentiral, da je strelec na Donalda Trumpa “zadel vratnico”. Ker so se mnogi posamezniki zaradi neokusnega duhovičenja nad njim zgražali, je svoj zapis zbrisal in se nato celo poskušal prikazati kot žrtev. 

“Zadel je vratnico, bi se lahko reklo,” je na družbenem omrežju X po vesti, da je bil nad nekdanjim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom izvršen poskus atentata, komentiral slikar Arjan Pregl, ki velja za podpornika aktualne vlade. Sin Slavka Pregla, enega izmed ustanovnih članov Foruma 21, je sicer nato po kritičnih odzivih sprejel odločitev, da bo objavo izbrisal in obsodil streljanje.

Namesto da bi se Pregl zaradi neprimerne primerjave zavil v molk, se je na družbenem omrežju X spravil nad dolgoletnega novinarja Bojana Požarja, ki je v navezavi na zapis komentiral: “Neverjetno, kako ne morejo skriti sovraštva in primitivizma. Hkrati pa ves čas vpijejo proti sovražnemu govoru.” Ker Požarjev zapis opozarja na prakso, ki smo ji pogosto priča v Sloveniji – da so tisti, ki se imajo za najstrpnejše, velikokrat daleč od zgleda strpnosti – Pregl ni ostal dolžan Požarju in ga celo označil za lažnivca. Ta naj prav tako ne bi razumel humorja.

“Lažnivec Požar seveda tudi humorja ne razume. Pa laže, jasno. Ker je lažnivec in za denar širi laži, lažnivec Požar. Se globoko opravičujem /…/, da sem včeraj v trenutku šibkosti izbrisal humorni tvit (ki, jasno, vsakemu funkcionalno pismenemu, ni prav nič žaljiv do nikogar),” je izpostavil Pregl, pri čemer ni ravno jasno, kako se lahko zdi nekomu, še posebej kulturniku, sploh primerno in okusno, da se šali iz poskusa atentata.

 

Samozaposlen v kulturi
Preglu ni bil niti najmanj pogodu Požarjev odziv, saj ga je označil za slikarja na državne stroške in ga obsodil zaradi njegova odziva nad tistimi, ki niso skrli zgražanja nad njegovim neokusnim duhovičenjem. “Berem, Arjan Pregl, slikar na državne stroške, je svoj sramotni tvit umaknil, pobrisal, dilejtal, zdaj se pa v svojem značilno primitivno/sovražnem/žaljivem slogu znaša nad tistimi, ki s(m)o si ta njegov tvit drznili pokomentirati,” je zapisal Požar. Na to je Pregl odgovoril z zapisom: “Vi ste lažnivec in lopov, gospod Požar. Lažete na svojem profilu in namerno širite laži v svojih medijih. Od tega dobivate denar. Lažete in kradete zasebne fotografije za objave. Kar žalostno in pritlehno, a seveda povsem značilno za vas, lažnivec in lopov.” 

Prej omenjeni Preglov komentar je naletel na številne kritične odzive. Med slednjimi je bil denimo: Gospod Pregl, vaša objava na /X/ in umik (brisanje z /X/) kaže vaše dejansko stanje duha. Polna so vas usta solidarnosti, miroljubnosti, poštenosti in pravičnosti. V bistvu sovražite desni pol ‘svojega telesa’ in če se mu kaj hudega pripeti, se norčujete in se veselite.” Med komentarji se je znašel tudi ta: “Arjan, pokazal si, kako temno osebnost imaš. Bojan je dejansko postal sliko tvojega posta. Kaj zdej tukej ni res? In ta komentar, da je vratnico zadel, je primitiven in poln sovraštva” Več kot očitno marsikdo vsega skupaj ni dojel kot humor, marsikdo pa očitno tudi ne razume, čemu Pregl Požarja obtožuje laganja. Znano je, da ima Pregl status samozaposlenega v kulturi, kar pomeni, da mu ministrstvo za kulturo plačuje prispevke.

Ni prvič, da Pregl, ki sicer prihaja iz znane družine Pregl, razburja množico. Marsikoga je v času vladanja prejšnje vlade šokirala njegova primitivna skulptura iz snega, s katero je jasno pokazal, kaj si misli o desnosredinski vladi. Nečak vplivnega funkcionarja v nekdanjem režimu in poznejšega predsednika uprave Mercatorja Zdravka Kazimirja Pregla je namreč pred hramom demokracije  izdelal snežno skulpturo falosa, poleg nje pa sta se nahajala še napisa “SPOMENIK VLADI” in “VLADA PADA”.

Snežna skulptura Arjana Pregla (Foto: Twitter)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine