11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Dr. Bogomil Ferfila: Varovanje Trumpa je bilo katastrofalno

Dr. Bogomil Ferfila, profesor, poznavalec mednarodne politike:

“V primeru Trumpa se je pokazalo, da zanj veljajo drugi, bistveno slabši sodni kriteriji. Videli smo sodni proces, ki je potekal potem, ko je rok že potekel; dodelili so mu izrazito levičarskega sodnika; lovili so ga za plačevanje molka, kar je dovoljeno; niso pa procesirali mnogo bolj v nebo vpijočih primerov korupcije Bidenovega sina Hunta itd.

Pri tem atentatu se je pokazalo, da je bilo varovanje katastrofalno. Pojavile so se izjave prič, ki so videle strelca, ki so ga sicer označili za dvajsetletnega republikanca, kako je skakal iz strehe na streho, in se potem pripravil na strel. Halo! Kam so pa gledali agenti FBI?

Pri teh volitvah sem kar nekajkrat opazil izrazito pristranskost FBI, navezavo na vodstvo demokratske stranke, kar se je pokazalo tako pri izginotju elektronske pošte Hillary Clinton, potem pri obtoževanju Trumpa za razuzdano življenje v Moskvi. Tu je povsod sodeloval FBI in še pri nekaterih drugih primerih.

Zato me absolutno ne bi čudilo, če bi prišlo ven, da seveda ni strelca nastavil FBI, vendar da je bilo to varovanje katastrofalno. Ta streha, s katere je streljal, je bila zelo blizu Trumpovega govorniškega odra.

Kar pa zadeva njegovo kariero, mislim, da bo to pokazalo, da je Trump žrtev globoke države, na katero vedno opozarja. S tem se bo jasno pokazalo, kako prozorno je varovanje s strani sedanje vlade Joa Bidena.”

Vir: radio Ognjišče

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine