11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Marjan Podobnik: Da vam ne bo nerodno, gospod Jančič …

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis)

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču, v času Bogoviča je SLS izpadla iz parlamenta, je tudi predsednik SLS v prejšnjem tisočletju Marjan Podobnik podprl povezovanje z NSI pred naslednjimi volitvami poslancev. Da je za povezovanje z NSi, je Podobnik povedal v polemiki o poročanju, v kateri me je posvaril pred poenostavljanjem.

V času Marjana Podobnika je SLS dosegli najboljše rezultate in po letu 1996 nekaj časa tudi vladala v koaliciji z Janezom Drnovškom, potem pa so z Andrejem Bajukom celo sami prevzeli oblast. Takrat se je po združitvi s SLS in SKD Marjan Podobnik umaknil z vrha stranke in tudi iz vlade in nekaj časa vodil Telekom.

Na moje poročanje o sporu, kam usmeriti SLS, kjer se po presenetljivo dobrem rezultatu na EU volitvah s Petrom Gregorčičem, volilo jih je 7,2 odstotka volivcev, niso odločili, da bi Gregorčiču tudi prepustili, da stranko vodi na prihodnje volitve poslancev in je dilema zaradi tega, kakšne cilje imajo, se je Marjan Podobnik odzval precej kritično in mi predlagal, naj se izogibam risanju črno-belih slik z izključno dobrimi in izključno slabimi liki, saj bi mi utegnilo biti v nasprotnem primeru (pre)kmalu nerodno. To je hkrati priporočil še Žigi Turku, ki se je odzval na moje poročanje. Tako:

Ko sem zaradi tega očitka o enostranskosti Marjana Podobnika vprašal, kje pa vidi rešitev za stranko, ali v novem vodstvu, v združitvi z NSi ali v nadaljevanju s sedanjo ekipo, se je odzval tako:

Prihodnje volitve poslancev bodo najpozneje čez slabi dve leti, če ne bo predčasnih. To se zdi veliko časa, a v resnici se resne stranke na volitve že pripravljajo, finančno in kadrovsko.

Po neuradnih informacijah Peter Gregorčič, ko v SLS ni bilo interesa, da bi tam še resno delal, za nekaj časa odhaja v ZDA, kjer bo predaval na eni od njihovih univerz.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine