11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

(STRELJANJE NA TRUMPA) Lahko levičarsko hujskanje privede do atentata tudi v Sloveniji?

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

V soboto se je pripetil poskus atentata na Donalda Trumpa, in sicer na enem izmed predvolilnih zborovanj. Sprašujemo se, ali je mogoče, da bi se ob številnih hujskaških pozivih in grožnjah s smrtjo kaj podobnega lahko pripetilo tudi v Sloveniji.

Nekdanja predsedniška kandidatka na ameriških predsedniških volitvah leta 2020 Tulsi Gabbard je prepričana, da je poskus atentata na predsedniškega kandidata Donalda Trumpa logična posledica njegovega večkratnega primerjanja z Adolfom Hitlerjem.

Tudi Janšo primerjajo s Hitlerjem
Očitno je, da so Trumpov umor kot svojo dolžnost, celo poslanstvo, nekateri resnično čutili. Morda pa je že čas, da se končno zamislimo, preden se nekaj podobnega pripeti tudi v Sloveniji. Spomnimo se, kolikokrat smo bili v javnosti priča grafitom in pozivom, ki so posredno ali neposredno pozivali k smrti Janeza Janše ali ga primerjali s Hitlerjem.

 

V primeru atentata bo delna krivda na strani sodstva
Teh posameznikov pri nas ne sankcionirajo. Levičarski skrajnež Ludvika Tomšiča, ki je neposredno pozival k Janševi smrti, so celo oprostili. Odgovornost za morebiten atentat bo potemtakem počivala tudi na sodni veji oblasti (večveč).

Grožnje s smrtjo Janševi družini (Foto: Nova24TV)

Naj opomnimo, da je bila groženj deležna cela ožja Janševa družina in tudi drugi politiki, denimo nekdanji kulturni minister Vasko Simoniti.

Novinarsko vprašanje za sodnico Jerco Oblak (Foto: posnetek zaslona)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine