11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Hinavščina Nataše Pirc Musar – enkrat na leto pretaka krokodilje solze zaradi genocida v Srebrenici, bratenja z Dodikovim prijateljem Jankovićem pa se ne sramuje

Piše: G. B.

Opozorili smo že na krokodilje solze predsednice republike Nataše Pirc Musar ob obletnici genocida v Srebrenici. 

Takole je zapisala Pirc Musarjeva: “Ob obletnici genocida v Srebrenici izražam globoko sočutje vsem žrtvam in njihovim družinam. Ta tragičen dogodek nas opominja na nedopustne grozote vojn in nujnost, da si vsi sleherni trenutek prizadevamo za mir, razumevanje in spoštovanje med narodi. Spomin na žrtve iz Srebrenice kliče svet k prizadevanjem za človekovo dostojanstvo in njegovo zagotavljanje po celem svetu, za vsakega in vsakomur.”

No, precej nenavadno, ne samo zato, ker Slovenija tudi pod Pirc Musarjevo ni sposobna pokopati žrtev komunističnega genocida, pač pa tudi zato, ker se predsednica očitno rada brati z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem,lednji pa z razvpitim voditeljem Republike Srbske Miloradom Dodikom, ki povsem očitno taji genocid v Srebrenici. Pirc Musarjevi očitno ni prav nič nerodno, saj bi sicer povzdignila svoj glas.

Politični komentator Miran Videtič je ob tem na facebooku zapisal: “Spomin na genocid ni samo 11. julija. Spomin in sočutje je potrebno pokazati tudi takrat, ko se njen podpornik #Zoki_lublanski naslikava, ob mizi polni teletine, nasmejan, z zanikovalcem tega gnusnega dejanja, z “bratom” #MileDodik. To kar počne #NPM je nemoralno izkoriščanje spomina na genocid. Ko ni 11. julij, se #NPM ne oglaša, je tiho! Ne bodi kot #NPM! Bodi pokončen človek!”

Videtič je ob tem objavil dva posnetka zaslona:

Morda je slika naslednjega: 1 oseba in besedilo

foto: zajem zaslona / Facebook Miran Videtič

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine