15.4 C
Ljubljana
nedelja, 6 oktobra, 2024

Nogometni zvezdnik Toni Kroos: Nemčija zaradi migracij ni več ista dežela kot deset let nazaj

Piše: C. R.

Nemški nogometaš Toni Kroos, ki igra za španski Real Madrid in tudi za nemško reprezentanco je opozoril, da zaradi množičnih migracij Nemčija ni več ista dežela kot pred desetimi leti, ko je odšel,  in da bo z družino raje ostal v Španiji. Po njegovem mnenju so migracije ušle izpod nadzora.

Kroos se je vrnil v Nemčijo, da bi igral za njeno reprezentanco v času evropskega prvenstva. Za medije je dejal, da ga migranti načeloma ne motijo, da pa Nemčija ni uspešna pri upravljanju z množičnimi migracijami. V intervjuju je primerjal Nemčijo in Španijo ter izpostavil, da v Nemčiji prevladuje občutek »izgube nadzora«. Svoje občutke je na bolj konservativnem podcastu, kjer je bil gost, povzel takole: »Menim, da je nadzor glede določenih vprašanj z leti postopoma izginil«. V nadaljevanju je povedal, da je sicer lepo, da Nemčija sprejema migrante, da pa je vse skupaj ušlo nadzoru.

Migracije se po njegovem mnenju »podcenjuje«, zaradi česar so postale nenadzorovane. »Ko prihaja veliko ljudi, je jasno, da se najdejo tudi takšni, ki nam ne prinašajo nič dobrega, kot to velja tudi za Nemce«. Zdi se mu tudi, da vprašanje migracij razdvaja Nemčijo. Migrantska kriza traja sicer v Nemčiji že od leta 2015, ko je bivša kanclerka Angela Merkel dovolila, da milijon migrantov vstopi v Nemčijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine