11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Dolenjski kriminalisti več srbskih državljanov zasačili pri gojenju prepovedane droge

Piše: STA

Dolenjski policisti so pri hišni preiskavi, ki so jo opravili 7. junija, v stanovanjski hiši na območju Šentjerneja trem srbskim državljanom in članom hudodelske družbe zasegli 485 sadik prepovedane konoplje. V stanovanjski hiši v Dolenjskih Toplicah pa so državljanu Srbije in BiH zasegli 1001 sadiko konoplje, so sporočili s PU Novo mesto.

Trem državljanom Srbije, starim 37 let, 30 let in 33 let, ki so v prostorih najete stanovanjske hiše v Šentjerneju kot člani hudodelske družbe sodelovali pri gojenju prepovedane droge, so policisti zasegli tudi pripomočke za gojenje, in sicer ventilatorje, črpalke, grelnike, luči, prezračevalne sisteme, gnojila in druge pripomočke, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Mimo uradnega števca elektro distributerja so državljani Srbije speljali električni vodnik, ki je napajal električne aparate, potrebne za gojenje in na ta način v enem letu oškodovali elektro distributerja za nekaj manj kot 25.000 evrov.

39-letnemu državljanu Srbije in Bosne in Hercegovine (BiH), ki je v stanovanjski hiši v Dolenjskih Toplicah s sostorilci gojil prepovedano drogo, so policisti prav tako zasegli pripomočke za gojenje prepovedane droge. Ugotovili so, da je 39-letnik osumljen kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Z namenom zagotavljanja električne energije za aparate je osumljeni speljal električni vodnik mimo uradnega števca in distributerja v enem letu oškodoval za več kot 33.500 evrov. Kriminalisti nadaljujejo preiskavo in aktivnostmi za izsleditev sostorilcev kaznivih dejanj.

Osumljencem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. 37-letnega in 39-letnega osumljenca so s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in tatvin privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Za kazniva dejanja bodo ovadili tudi 30-letnika in 33-letnika, so še navedli na PU Novo mesto.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine