12.9 C
Ljubljana
torek, 22 oktobra, 2024

Namesto, da bi opravljal predsedniške dolžnosti, si Golob izpolnjuje življenjske sanje – v Dallasu bo gledal Dončića; PSS: Smo sanjali, da bo imel predsednik vlade posluh za nepravičnosti pri vrednotenju dela policistov

Piše: C. R.; e-maribor.si

Očitno služba ni najbolj pomemben dejavnik slovenskega predsednika vlade. Namesto, da bi delal, je odšel v Ameriko, gledat košarkarsko tekmo. 

Država je na kolenih. Stavka skroj že vsak, predsednik vlade Robert Golob,  pa si je spet vzel malo oddiha in odpotoval v Ameriko v Dallas. Za čigav denar, v bistvu niti ne vemo. Bo pa tam spremljal Luko Dončića, ki bo igral v finalu lige NBA. Če to počenja predsednik vlade za svoj denar in ob svojem prostem času, bi še nekako razumeli. A kaj ko bi moral biti na drugem koncu sveta. V Švici, na mirovni konferenci za Ukrajino.

Ob tem pa se postavlja vprašanje, ali je premierju Golobu zaradi “uresničitve življenjskih sanj”, po udeležbi na finalu lige NBA, bolj važna zabava, ki tudi za slovenske davkoplačevalce ne bo prav poceni, kot udeležba že prej dogovorjene mirovne konference v Švici. Še ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je sredi maja na družbenem omrežju X objavil, da je govoril s slovenskim premierjem Robertom Golobom in se mu med drugim zahvalil za podporo ukrajinske mirovne formule ter za potrditev udeležbe na junijski konferenci o miru v Švici.

No Slovenijo bo v Švici namesto Goloba zastopala (pol)predsednica Nataša Pirc Musar, kar sicer ne predstavlja nobene ovire, pa tudi nobenega navdušenja ob tem. A nekateri pač sestankujejo, drugi pa uživajo, vsi pa to delajo ta naš denar.

Policijski sindikat Slovenije: Smo sanjali, da bo imel predsednik vlade posluh za nepravičnosti pri vrednotenju dela policistov in strokovno tehničnih sodelavcev

foto: STA

Golobovo početje pa je sprožilo jezne komentarje. “V Policijskem sindikatu Slovenije (PSS) smo sanjali, da bo imel predsednik Vlade RS posluh za nepravičnosti pri vrednotenju dela policistov in strokovno tehničnih sodelavcev, ki nudijo (specifično) podporo pri izvajanju varnostnih nalog. Kot kaže so njegove prioritete drugačne,” so zapisali na omrežju X.

Tudi predsednik SDS Janez Janša je svoje mnenje zapisal na omrežju X:

Poslanec SDS Andrej Kosi pa se je na omrežju X  ob brezsramnem Golobovem početjem vprašal: “Koliko otrok sanja, da bi šli na morje? Koliko starostnikov sanja dostojno varstvo? Koliko ljudi sanja, da bi imeli dostop do zdravnika?”

Sledili so tudi drugi jezni odzivi…

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine