11.4 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Zgodilo se je v Sežani: malo je manjkalo, pa bi policisti pobirali trupla

Piše: C. R.

Včeraj ob 17.29 so bili možje postave obveščeni, da se na terminalu v Sežani pretepa več oseb.

Čez nekaj minut so obvestilo prejeli še iz ZD Sežana, od koder so sporočili, da imajo v oskrbi hudo poškodovanega moškega, ki je bil zaboden v pretepu. Hudo poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v SB Izola. Istočasno so zdravniško pomoč v ZD Sežana iskale še tri druge osebe, ki so poškodbe zadobile v že omenjenem pretepu.

Policisti so na kraju ugotovili, da sta se na terminalu srečali dve skupini državljanov Severne Makedonije, med katerimi je zaradi dolžniških razmerij prišlo do pretepa, v katerem je bilo udeleženih osem oseb. V pretepu so uporabili tudi več nevarnih predmetov.

Ugotovljeno je bilo, da je eden od osumljencev, 53-letni moški, med  pretepom z nožem v hrbet zabodel 42-letnega moškega, ki je bil nato z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnico Izola. Drugi osumljenec, 49-letni moški, pa je z osebnim avtomobilom poskušal povoziti skupino oseb, ki so v omenjenem pretepu sodelovale. Več v pretepu udeleženih oseb je bilo lažje telesno poškodovanih.

Na kraju je bila odvzeta prostost petim osumljencem. Dva osumljena, gre za 53-letnega in 49-letnega državljana Severne Makedonije, se še vedno nahajata v policijskem pridržanju, medtem ko je bilo ostalim trem osumljenim, po končanih postopkih na policiji, pridržanje odpravljeno.

Vodenje predkazenskega postopka je prevzelo Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki je oba osumljenca že napotilo na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru. Grozi jima do petnajst let zapora.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine