11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Socialisti skušajo povzročiti razdor, Matjaž Nemec pa spet trosi levičarske neumnosti o “skrajni desnici”

Piše: Bogdan Sajovic

Teden dni pred evropskimi volitvami anketne napovedi kažejo na obrat evropskih volivcev proti desni, saj vse več volivcem postaja jasno, da je levičarska politika, ki temelji na prebujenski agendi škodljiva.

Levičarje vseh oblik in barv zdaj grabi panika, saj bi desna evropska komisija pomenila, da bi izgubili dostop do glavnih vzvodov oblasti in še posebno do obilnega evropskega proračuna. Zato so zagnali vik in krik in začeli vreščati o »koncu Evrope in demokracije.« Kar je precej cinično, saj prav prebujenska agenda, ki jo zagovarja levica spodkopava demokracijo in uničuje Evropo.

Da bi torej zavarovali svoj položaj in prebujensko agendo, so socialisti popisali interni sporazum, ki so ga bombastično poimenovali Berlinska deklaracija. V njemu so se socialistične stranke obvezale, de ne bodo sodelovale s »skrajno desnico«. Kar je sicer koda za tiste stranke, ki nasprotujejo prebujenski politiki. Seveda pa sedaj pritiskajo tudi na druge politične stranke in skupine, da se pridružijo njihovi »deklaraciji« oziroma podpišejo podobne obveze. Mimogrede, kar se socialistov, njihovih zavez in načelnosti tiče, v zadnjih letih smo bili priča cele vrste primerov, ko so socialisti v evropskem parlamentu glasovali z opozicijsko Levico in Zelenimi proti koalicijskim zavezam, ki so jih sklenili z Ljudsko stranko.

Namen je seveda zelo prozoren, socialisti skušajo povzročiti razdor in kaos v evropski politiki ter tako preprečiti spremembe, ki si jih očitno želijo volivci.

Tako kot na evropski ravni socialisti paničarijo tudi na nacionalni. V Sloveniji rezultati kažejo, da se socialisti gibljejo na robu osvojitve enega poslanskega mandata, se pravi, da bodo v primerjavi z prejšnjimi volitvami izgubili vsej en, če ne kar oba sedeža v Evropskem parlamentu. Zaradi tega, za zdaj še evropski poslanec iz vrst prebarvanih boljševikov, Matjaž Nemec, poziva k obvezi nesodelovanja s »skrajno desnico«.

Njegov poziv je sicer poteza v prazno. Kot prvo, za slovenske boljševike so »skrajna desnica« vsi, ki so desno od Stalina, se pravi, da bi vse stranke, ki idejno ne izhajajo iz ponosnih naslednikov partizanstva, morale podpisati zavezo o nesodelovanju same s seboj. In kot drugo, Matjaž Nemec, roko na srce, ni ravno nek faktor, da bi kdorkoli sledil njegovim pozivom, takšnim ali drugačnim.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine