12.4 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Švercerji z migranti tudi na veliko noč niso počivali

Piše: C. R. 

Tudi praznični konec tedna je poskrbel, da so imeli policisti polne roke dela. Tudi s tistimi, ki si žepe polnijo na račun ilegalnih migracij. 

Policisti PP Metlika so v soboto nekaj po 12. uri v Drašičih kontrolirali voznika osebnega avtomobila volkswagen passat nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni državljan Litve prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Isti dan popoldne je na mejni prehod Metlika na vstop v Slovenijo pripeljal še en voznik osebnega avtomobila volkswagen passat, tokrat ukrajinskih registrskih oznak. Tudi ta voznik, sicer 41-letni državljan Ukrajine, je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Na veliko noč nekaj po 20. uri so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke volvo nizozemskih registrskih oznak. 60-letni državljan Nizozemske je prevažal štiri državljane Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanom Litve, Ukrajine in Nizozemske so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so jih privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse odredil pripor. Policijski postopki z državljani Turčije in Kitajske še potekajo.

Policisti so sicer od petka do danes na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Kapele, Jereslavec, Rakovec, Loče, Nova vas pri Mokricah, Slovenska vas, Velika Dolina, Čatež ob Savi, Rajec, Bukošek, Brezovica na Bizeljskem, Podgračeno) izsledili in prijeli skupaj 104 državljane Sirije, 59 državljanov Afganistana, 31 državljanov Maroka, 30 državljanov Indije, 25 državljanov Bangladeša, 24 državljanov Pakistana, 14 državljanov Turčije, 11 državljanov Nepala, sedem državljanov Mongolije, štiri državljane Kameruna, tri državljane Palestine, dva državljana Rusije, dva državljana Iraka, dva državljana Somalije, dva državljana Konga, dva državljana Sierra Leone, državljana Irana, državljana Alžirije in državljana Kitajske. Na območju PP Črnomelj (Žuniči, Preloka, Miliči) so prijeli 28 državljanov Sirije, državljana Maroka in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine