11.4 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Preplah v Krškem? Govori se o dveh bombah, neuradno naj bi bil “alarm” namenjen sodišču, kjer naj bi danes dopoldne posamično sodili tujim državljanom

Piše: C. R. 

“Danes, nekaj po 10. uri, smo prejeli anonimno obvestilo, da bi se v eni izmed državnih ustanov v Krškem lahko nahajal nevaren predmet,” so sporočili iz PU Novo mesto. 

Policisti so objekt izpraznili in zavarovali širše območje. Da bi preverili obstoj morebitne nevarnosti so pregledali prostore in nevarnih predmetov niso našli.

Neuradno je bila grožnja z bombo zabeležena na sodišču v Krškem, zaradi varnosti so evakuirali tudi občinsko stavbo.

Razna “obvestila” o bombah varnostni organi vzamejo zelo resno, čeprav gre v glavnem za potegavščine, predvsem to velja na sodiščih, ko je potrebno “prestaviti” kakšno pomembno obravnavo. Vendar pa tudi lažna obvestila o bombah veljajo za kaznivo dejanje, saj evakuacija in varnostno preverjanje zgradb veliko stanejo, račun za to pa je seveda izstavljen davkoplačevalcem.

Pregled obravnav za kazenske postopke danes na Okrožnem sodišču v Krškem pa kaže na to, da je bilo v dopoldanskem času napovedanih nekaj obravnav zoper tuje državljane. Podrobnosti sicer niso znane.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine