16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Policija s poostrenim nadzorom na nogometni tekmi v Mariboru

Jutri, 19. julija 2018, bo ob 20.15 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana kvalifikacijska nogometna tekma za Ligo Europa med kluboma NK Maribor in FK Partizani iz Tirane. »Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje,« so sporočili z mariborske policijske uprave.

 

Kot pravijo, bodo tehnična sredstva za videosnemanje uporabljena na krajih v mestu Maribor, kjer se po navadi zbirajo navijači (Grajski trg z bližnjo okolico), v okolici stadiona, kakor tudi na samem stadionu.

Ker Zakon o nalogah in pooblastilih policije v 114. členu policiji nalaga, da morajo policisti pred začetkom uporabe tehničnih sredstev za fotografiranje in videosnemanje seznaniti navzoče osebe, da se policijski postopki oz. javno zbiranje snema, in ker želi policija svoje delo opraviti transparentno, nas prosijo, da v skladu z določili Zakona o medijih o tem seznanimo javnost.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine