9.6 C
Ljubljana
nedelja, 29 septembra, 2024

Tudi ministrica Švarc Pipan grešila z bančno kartico!

Piše: C. R. 

Na Ministrstvu za pravosodje priznali, da je Dominika Švarc Pipan na zasebnem potovanju v ZDA uporabljala službeno kartico! Potem se je posipala s pepelom in zapravljeni davkoplačevalski denar poravnala iz svoje plače, poroča portal Politikis.si.

Na Novi24TV so že poročali o lanskoletnem zasebnem potovanju pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan s svojim možem Maticem Pipanom v ZDA, najbolj pa bode v oči, da je na privat potovanju uporabljala službeno bančno kartico:

Ker smo iz zanesljivih virov izvedeli, da je ministrica “potožila”, da ji takrat na potovanju osebna bančna kartica “ni delala” in da si je morala plačevati s službeno, smo od ministrstva zahtevali izpis službene kreditne kartice za mesece junij, julij in avgust. Javni denar je le v interesu javnosti. Odgovora še nismo prejeli, hkrati pa je potrebno poudariti, da očitno tudi moževa kartica “ni delala”, če je bila službena kartica edina rešitev, so poročali.

Iz ministrstva za pravosodje pa so za Politikis.si v zvezi s tem odgovorili sledeče:

Pozdravljeni,

Poraba z Mastercard poslovno kartico dr. Dominike Švarc Pipan:

  • Leto 2022: 884,35 EUR
  • Leto 2023 2466,58 EUR

Drži, ministrica je na zasebnem potovanju uporabila službeno kartico. Vse, kar je s službeno kartico plačala, je poravnala iz svoje plače lani, takoj po prejemu Mastercard računa.

Ministrica je zasebno pot v ZDA plačala sama.

Lep pozdrav,

Odnosi z javnostmi

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine