14.9 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

»Ali je naloga novinarjev vzpodbujati Janša-fobijo in razdvajati slovenski narod, da ljudje ne bi razmišljali o realnih problemih?«

Na prispevek na portalu MMC o treh predstavnikih neparlamentarnih strank (Vili Kovačič, Andrej Magajna in Janko Veber), ki opozarjajo na nedemokratičnost nedeljskih parlamentarnih volitev in upajo na njihovo ponovitev (TUKAJ), se je odzvalo kar nekaj posameznikov.

V nadaljevanju objavljamo odziv Vilija Kovačiča (Državljan K) in Ive Pavlin Žurman.

Vili Kovačič: Izrez mojih besed pa je nedopustna manipulacija!

»O protestu Odbora za demokracijo enakih možnosti je ponarejen začetek. Eno minutni molk na začetku naše tiskovne konference sem predlagal v spomin na Ivana Krambergerja, prvo žrtev  demokracije v samostojni Sloveniji.  Umor Ivana Krambergerja se je namreč zgodil  natanko  pred 26 leti  to je 7.06.1992. Poročilo je zavajajoče, ker se mi ne borimo proti kršenju pravil demokracije na splošno in abstraktno, pač pa proti konkretnim najhujšim zlorabam in deviacijam demokracije. Splošni enominutni molk  je zato povsem zavajajoč, saj sem z besedami spomnil na atentat ostrostrelca na predvolilnem shodu v Jurovskem dolu.  Zato prosim za popravek in predstavitev mojega celotnega nastopa na dogodku. Izrez mojih besed pa je nedopustna manipulacija ! 

Zelo pa sem razočaran, ker sami temu dogodku niste posvetili niti kančka zgodovinskega spomina, kar bi bil vaša dolžnost.«

Iva Pavlin Žurman: Ali je naloga novinarjev vzpodbujati janša-fobijo?

»Spoštovani novinarji in ostali. V vednost dodajam še nekaj informacij.

Predvolilni shod sploh ni bil napovedan in zanj Kramberger ni vedel, ampak je šel na nek sestanek v zvezi z nogometnim klubom (tako je povedala žena), s tega sestanka pa ga je moška oseba (danes pokojna) odpeljala na trg, kjer so mu (KDO LE??!) pripravili “predvolilni shod”. Vsekakor še vedno molči Bavčar, takratni minister za notranje zadeve (Slivnik je v knjigi namignil, da bo Kučanov naslednik). Krambergerjev sin ni “raziskoval” smrti, ker, je dejal, da tako ali tako ne more obuditi očeta, je pa nato dobil “državno” zaposlitev.

Zanimivo, da je Darko Makuc (HIT-ov finančnik) “bil obešen” (uradno samomor) tisti dan, ko bi moral pričati na sodišču (bil je pripravljen povedati resnico), žena pa je kasneje dobila čudno telefonsko obvestilo, na katerega ni hotela odreagirati. Čuden tel. klic oz. sporočilo (na katerega ni reagirala) je dobila tudi sestra pokojnega dr. Jamnika – je razkril pokojnikov oče. Sicer pa so na dan pogreba neznanci brskali po Jamnikovem stanovanju!

In zanimivo, Janko Jamnik je celo leto dobival grožnje. Sodnica Koleta pa je omenila preiskavo računalnika in telefona mimogrede(!) in dodala, da ni bilo posebnih ugotovitev!?  M. Stephan je grozil dr. Jamniku že pred letom 2014, zaradi česar je ta imel celo varnostnika (so povedali zaposleni)! Vendar začuda Stephan ni (!) bil med preiskovanimi osumljenci umora dr. Jamnika. Kot kaže pravosodja tudi ne zanima množica posnetkov nadzornih video kamer, ki kažejo morilsko ekipo na območju umora v času umora. 

In še – namesto nujne povezave(!) zadeve »Umor dr Jamnika« in zadeve »Grožnja z umorom dr. Plavca« naše pravosodje kot kaže išče poti kako NE obsoditi Stephana (tudi NE iskati prave krivce za umor Jamnika). Bodo na koncu krivi kriminalisti, ki so (nezakonito???) pridobili prisluhe o grožnjah umora dr. Plavca? Tako nas informira – usmerja (!)  novinar Dela s člankom So k kaznivemu dejanju napeljevali (Delo, 5. junij)

Medtem pa žrtev udbomafije Milko Novič životari (psihično in fizično hira – oboleva) na DOBU in čaka na odgovor VS. V kakšni državi živimo?

Ali je naloga novinarjev vzpodbujati janša-fobijo in razdvajati slovenski narod, da ljudje ne bi razmišljali o realnih problemih?«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine