16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

FOTO + VIDEO (IZ MINUTE V MINUTO) V streljanju na meji med policijo in ilegalnimi migranti je trojica zelo nevarnih ilegalcev pobegnila: dva sta odšla v Slovenijo, za tretjim so se hrvaški policisti podali na lov!

Na meji s Hrvaško je prišlo do oboroženega spopada med policijo in nasilnimi ilegalnimi migranti. Zadevo spremljamo IZ MINUTE V MINUTO.

16.06 Hrvaški mediji poročajo, da pogumni policist policijske postaje Duga Resa, ki se je postavil po robu nezakonitemu ravnanju ilegalnih migrantov, prejema številne čestitke.

16.01 Na tem območju (glej sliko spodaj) se naj bi nahajali trije nevarni ilegalni migranti. Informacfij, da bi jih bodisi slovenska bodisi hrvaška policija že ujela, še ni.

(Slika: GoogleMaps)

15.57 Spomnimo, da je na Hrvaškem prejšnji teden že prišlo do streljanja, ko je morala policija ustaviti kombi, poln ilegalnih migrantov na begu, saj se ta ni želel ustaviti. Zaradi streljanja in posledic nesreče je bilo poškodovanih 9 migrantov. Hrvaška se v zadnjem času sooča s povečanim migrantskim valom iz Bosne in Hercegovine, veliko težav jim delajo tudi kriminalne združbe, ki tihotapijo prebežnike. Več TUKAJ.

15.20 TUKAJ si lahko ogledate amatersko fotografijo ilegalnih migrantov, ki se skrivajoč v gozdu odpravljajo, da prestopijo hrvaško-slovensko mejo.

15.09 Video aretacije zelo nasilnega in nevarnega migranta iz Irana si lahko ogledate TUKAJ.

15.00 Radio Mrežnica poroča, da sta tako hrvaška kot slovenska policija v intenzivnem iskanju za pobeglimi migranti, člani te skupine. Dvema je namreč uspelo pobegniti v Slovenijo, tretji pa je ostal na hrvaški strani. Četrtega migranta, ki je napadel policista, pa so hrvaški policisti prijeli in se je okoli poldneva nahajal na mejnem prehodu Prilišče – Žuniči, pri katerem se je to tudi zgodilo, poroča portal Moja Dolenjska.

Napadalec na policista. (Slika: PrintScreen/RadioMrežnica TUKAJ)

14.59 Večernji list objavil video napadalca na hrvaškega policista. Ogledate si ga lahko TUKAJ.

14.01 Načelnik PU iz Karlovca Josip Ćelić je za medije priznal, da so bili kar štirje nevarni ilegalni migranti, poroča Večernji list. Dva sta že odšla v Slovenijo, dvema je policist skušal preprečiti prehod meje. Pozval ju je, naj se ustavita in se uležeta na tla. Migranta sta ukaz zavrnila, eden od njiju pa je s kolom, ki ga je imel v roki, napadel policiste. Zato je eden od policistov streljal v tla. “Prvi strel migranta ni odvrnil od poskusa napada, ustavil se je šele po drugem strelu,” je izjavo načelnika karlovške policijske uprave Josipa Čelića pri mejnem prehodu Prilišće-Žuniči povzel Večernji list. Trije ilegalni migranti iz te skupine so torej na begu: dva sta že v Sloveniji, tretjega policisti lovijo.

13.54 Ilegalni migranti so vse bolj nasilni, napadajo policiste. Več lahko preberete TUKAJ.

13.51 Ilegalni migranti, ki ne spoštujejo pravne države in vrednot držav, v katere nezakonito vdirajo, so izredno nevarne osebe. Več preberite TUKAJ.

13.30 Večernji list pa poroča, da je policist ilegalnemu migrantu iz Irana ukazal, naj leže na tla. Ta ga ni ubogal, ampak je krenil na policista. Ta je potegnil pištolo in straljal. Hrvaški mediji poročajo, da je bilo streljanje na nasilnega ilegalca upravičeno.

13.00 Jutarnji list poroča, da gre za ilegalnega migranta, ki je najprej nezakonito vstopil na ozemlje Hrvaške, nato pa skušal nezakonito vstopiti še v Slovenijo. Policist mu je to želel preprečiti, a ga je ilegalec napadel, zato je policist potegnil orožje in streljal.

12.00 V hrvaških medijih se prvič pojavi informacija o streljanje, hrvapški varnostni organi napovedujejo novinarski konferenco.

11.20 Hrvaški varnostni organi so streljanje za portal Demokracije potrdili: »Obveščamo vas, da je danes na območju Prilišća, občina Netretić, med varovanjem državne meje z Republiko Slovenijo policist Policijske postaje Karlovac uporabil orožje kot sredstvo za prisilo. Da bi odbil napad nase je streljal v tla, ker je neznana oseba krenila nanj, da bi ga fizično napadla. Napadalec je pod nadzorom policije in je v kazenski preiskavi. Po zaključku preiskave kaznivega dejanja bomo obvestili javnost o vsem, kar je bilo ugotovljeno.« Več lahko preberete TUKAJ.

10.50 Na PU Novo mesto so incident ob meji zanikali.

10.45 Ilegalni migrant je očitno mislil, da se v Evropi lahko sprehaja iz države v državo, ne da bi koga za to vprašal. Zmotil se je.

10.30 V redakcijo Demokracije in Nove24TV pride neuradna informacija, da je morala hrvaška policija streljati na nasilnega ilegalnega migranta.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine