21 C
Ljubljana
četrtek, 19 septembra, 2024

Slovenski kadeti začenjajo nastope na nogometnem EP

Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let bo danes ob 20. uri začela nastope na evropskem prvenstvu v Angliji. Prvi tekmec izbrancev Agrona Šalje bodo Švedi v Burton-on-Trentu. Slovenci sicer igrajo v skupini B, kjer sta še Portugalska in Norveška.

“Veselimo se tekme s Švedsko, vendar je potrebno vedeti, da gre za evropsko prvenstvo, kjer so vse tekme pomembne. Vsako od njih bomo odigrali, kot da gre za veliki finale. Igrati moramo svojo igro, s katero se lahko kosamo z vsakim nasprotnikom. Gremo tekmo po tekmo, potrudili se bomo po najboljših močeh in videli bomo, kaj nam bo to prineslo,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal Renato Simič, ki se dokazuje pri italijanski Fiorentini.

Ob njem so v izbrani vrsti še Alen Jurca, Domen Gril, Jošt Urbančič, Tamar Svetlin, Andraž Lipec, Žiga Repas, Matija Burin, Martin Pečar, Gašper Koritnik, Mark Španring, Luka Verbič, Mirko Mutavčič, Matevž Matko, Rok Frešer, Rok Maher, Nino Kukovec, Anže Pucihar, Nik Prelec in Omar Kočar. Vodja delegacije je nekdanji članski slovenski reprezentant Milivoje Novaković.

Slovenijo naslednji dve tekmi čakata 7. maja proti Portugalski v Chesterfieldu in 10. maja proti Norveški v Loughboroughu.

Na EP nastopa 16 reprezentanc, v četrtfinale tekmovanja se bodo uvrstile prvo- in drugouvrščene iz vsake skupine. Finale bo 20. maja v Rotherhamu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine