23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

(FOTO + VIDEO) Duško Dević, žrtev sobotnega streljanja, že večkrat vpleten v balkanske strelske obračune

Po neuradnih informacijah naj bi v soboto v Portorožu streljali na Duška Devića, na katerega so pred leti že streljali. Kot kaže je šlo za obračun med dvema balkanskima tolpama.

Policija je sporočila, da je žrtev sobotnega streljanja na portoroški plaži 38-letni slovenski državljan z območja Ljubljane. Šlo naj bi za Duška Devića, ki je po informacijah zdravnikov izven smrtne nevarnosti. Njegovo stanje je stabilno in se še zdravi, je pojasnil predstavnik policije Dejan Grandič. V preiskavi, ki še poteka, je policija sicer pridržala in medtem že izpustila tri osebe. Strelca še ni prijela.

Dević je bil pred 15 leti že vpleten v streljanje, in sicer zaradi ženske. Zgodilo se je 26. decembra 2003 na parkirišču ob Ulici Gradnikove brigade. Tja je skupaj z znancem Samirjem Jakupovićem pripeljal najprej Damjan Puzavac z audijem A6, nato so se z beemvejem pripeljali tudi Dević, Šaćir Lucević in Denis Simetić.  Dević in Lucević naj bi stopila do Puzavčevega avta, Simetić je prisedel na zadnji sedež in začel daviti Puzavca, ki je potegnil pištolo in ustrelil.

Leta 2006 pa je bil Dević tudi ustreljen. Strelec je pred enim od lokalov v ljubljanski Šiški streljal na takrat 26-letnega Devića ter dvojico njegovih kolegov, takrat 35-letnega Dževada Islamovića in 30-letnega Jasmina Batića. Trojica je poiskala zdravniško pomoč, policiji pa ni želela povedati, kdo je bil storilec, a so ga kasneje vseeno aretirali. Ustreljeni naj bi storilca v takratnem primeru dlje časa izsiljevali, smo lahko prebrali na forumih.

Kot smo poročali, policija v zvezi s sobotnimi dogodki na portoroški plaži obravnava kaznivi dejanji poskusa umora in povzročitve splošne nevarnosti. Do streljanja je namreč prišlo na javnem kraju, kjer se je v tistem času nahajalo večje število naključnih sprehajalcev in drugih obiskovalcev, je v današnji izjavi za javnost navedel pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dejan Grandič.

Ker je intenzivna preiskava še v teku, je policija zaenkrat skopa z informacijami. Je pa Grandič pojasnil, da so v tej fazi postopka prijeli tri moške, državljane Slovenije, jih pridržali in njimi opravili določena preiskovalna dejanja. Vse tri so nato v nedeljo tudi izpustili na prostost, poroča Sta.

O motivu streljanja, morebitnih sumih glede identitete strelca in drugih podrobnostih je po Grandičevih besedah prezgodaj govoriti. Na vprašanje, če naj bi pri strelcu šlo za plačanca in naj bi se že nahajal v Srbiji, je Grandič odgovoril, da tega ne more ne potrditi ne zanikati.

Kriminalist je sicer potrdil le to, da so do zdaj identificirali štiri udeležence streljanja. Vsi so državljani Slovenije, gre pa za osebe, ki so jih večkrat obravnavali za različna kazniva dejanja, tudi takšna z elementi nasilja ter s področja prepovedanih drog.

Ob tem je Grandič pozval vse, ki bi imeli kakršne koli koristne informacije v zvezi s streljanjem in policija z njimi še ni opravila razgovora, da se javijo policiji, lahko tudi anonimno. Prav tako policija prosi za posredovanje morebitnih amaterskih posnetkov, ki bi pomagali pri razjasnitvi dogajanja.

Video posnetke si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Video posnetek lokala, v katerega se je zatekel ranjenec, si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine