12.1 C
Ljubljana
petek, 25 oktobra, 2024

Nekaterim voznikom se je zaradi “veselega decembra” dobesedno utrgalo: eden od njih krepko pijan povozil kar tri pešce naenkrat, med njimi otroka na vozičku, nato pa pobegnil!

Piše: C. R. 

To bi lahko spadalo v rubriko “saj ni res, pa je”. PU Novo mesto je namreč poslala obširen seznam dogajanja na cestah na Dolenjskem, Beli krajini in Posavju minuli vikend. Bolj ko se bližajo prazniki, več opravka imajo z maligani. Eden od grešnikov je bil še posebej predrzen, saj je najprej z avtomobilom poškodoval hidrant, nato pa odpeljal naprej in zbil par z otrokom na vozičku. 

Včeraj nekaj po 15.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Sadinji vasi pri Dvoru, kjer naj bil voznik osebnega avtomobila zbil tri pešce in pobegnil. Policisti so nemudoma pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika in ga na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovitev izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 66-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola (skoraj dva promila). 66-letnik je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v 26-letno peško in 28-letnega pešca, ki je pred sabo potiskal voziček z otrokom. Vsi so se v nesreči lažje poškodovali, oskrbeli so jih v novomeški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je isti voznik pred tem povzročil še eno nesrečo s pobegom, ko je v kraju Mačkovec pri Dvoru izgubil oblast nad vozilom, trčil v hidrant in nadaljeval z vožnjo. Okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preiskujejo, zoper povzročitelja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V soboto nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča v Zdolah na območju Krškega. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 66-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilo, zapeljal s ceste in trčil v stopnišče stanovanjske hiše. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Isti dan okoli 22. ure je na območju Puščave voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. 35-letni voznik, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Sevnica so bili v nedeljo nekaj pred 6. uro obveščeni o prometni nesreči v naselju Log, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v vrata stanovanjske hiše. Opravili so ogled in ugotovili, da je 34-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v stanovanjsko hišo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V noči na nedeljo je na območju Stražnjega vrha (PP Črnomelj) voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo stanovanjske hiše in pobegnil. Policisti so 45-letnega pobeglega voznika izsledili. Ugotovili so, da je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,21 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog.

V petek ob 11. uri so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika tovornega vozila in voznika osebnega avtomobila v naselju Gombišče. Policisti PP Dolenjske Toplice so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 43-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Žužemberka proti Malim Dolam. V naselju Gombišče je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 50-letni voznik. Lažje poškodovanega voznika osebnega avtomobila so oskrbeli v zdravstvenem domu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Isti dan nekaj pred 19. uro so klicali može postave iz bolnišnice, češ da oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Šentjernej so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila okoli 15.30 na cesti med Dobruško vasjo in Škocjanom. 61-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi prekratke varnostne razdalje izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 29-letne voznice, ki je vozila pred njim. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Policisti PP Trebnje so isti dan nekaj pred 22. uro med kontrolo prometa na izvozu z avtoceste zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Opel corsa hrvaških registrskih oznak. 28-letnemu vozniku so zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je bil pozitiven na prepovedano drogo konopljo. Kršitelju, ki je opravljanje strokovnega pregleda odklonil, so odvzeli prostost in ga pridržali. Z obdolžilnim predlogom so ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine