11.4 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Predsednik SDS Janez Janša napovedal interpelacijo proti ministrici za javno upravo, ki se je znašla v primežu afer

Piše: Ž. K. (Nova24TV.si)

Predsednik SDS je na socialnem omrežju X napovedal interpelacijo zoper ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik. Ta se je v preteklih dneh, v zelo kratkem času, zapletla v dve aferi. A kot pravi Janša, ima država še druge probleme, ki jih vlada ne rešuje. 

“Da vladi skrajšamo muke ter omogočimo pristojnim ukvarjanje tudi z drugimi perečimi problemi, bo poslanska skupina SDS vložila interpelacijo zoper ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik. Pričakujemo sicer enak rezultat kot pri prejšnji desni roki PV Goloba ministru Loredanu,” je zapisal Janša na X.

Kot je zapisal Janša, je ministrica za javno upravo že 10 dni osrednja tema v Sloveniji, a se Slovenija sooča še z množico drugih problemov, kot je denimo dejstvo, da je vlada že tri mesece brez pravega ministra za zdravje, obnova po ujmi je daleč od optimalne, migrantski pritisk je hujši kot leta 2015, državljani pa se ob prihajajoči kurilni sezoni soočajo z visokimi cenami energentov in drugih za življenje potrebnih dobrin.

 

Ministrica v primežu afer
Sanja Ajanović Hovnik se je najprej zapletla v afero zaradi njene pregrešno drage poti v New York, ki po mnenju mnogih ni bila potrebna, niti ni bilo potrebno, da se poti udeleži tako velika zasedba. Več – TUKAJ. Predsednik vlade ji je sicer izrekel podporo. Nato je na plan prišla druga afera, ki pa je povezana z netransparentnim deljenjem davkoplačevalskega denarja nevladnim organizacijam. Še več, nevladna organizacija, ki je na razpisu prejela 300 tisoč evrov vodi njena tesna prijateljica in nekdanja poslovna partnerka Kaja Primorac. Drug zavod, s katerim je povezana njena mama pa je pobiral provizijo za pripravo razpisne dokumentacije zavodom, ki so so prijavljali na razpis. Več – TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine