11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Škof Zore ob škofijskem dnevu za duhovne poklice: “Med nami ni nikogar, ki ne bi bil sad Božjega klicanja na eni strani in molitev toliko znanih in neznanih, ki vztrajate pred Bogom in molite za nas”

Piše: Blagovest.si

Spoštovani gospod škof in vsi dragi bratje duhovniki in diakoni, spoštovane sestre redovnice in bratje redovniki, dragi ministranti in ministrantke, dragi pripravniki na sprejem služb na poti v duhovništvo, drage mame in očetje, dragi molivci za nove duhovne poklice, za njihovo stanovitnost in svetost, dragi romarji k Mariji Pomagaj na Brezje, dragi Marijini častilci.

Prepričan sem, da je škofijski molitveni dan za duhovne poklice, ki ga obhajamo skupaj z drugimi škofijami v Sloveniji, kjer so se škofje v romarskih središčih zbrali s kristjani iz svojih škofij, potrditev naše molitve v ta namen in obenem tudi spodbuda, da v zaupanju v Boga in v moč molitve ne opešamo. Vem, da vas je veliko takih, ki vam je molitev za duhovne poklice, tako za nove kot tudi za stanovitnost že poklicanih, del vsakdana. Je del vašega krščanskega življenja, je del vaših vsakdanjih molitev. Molite kot člani različnih molitvenih skupin, ali pa molite sami, osebno, ker se zavedate, da je vsak izmed nas odgovoren za to molitev.

Nadaljevanje preberite TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine