17.5 C
Ljubljana
sreda, 23 oktobra, 2024

(PREJELI SMO) Pomagajmo družinam, ki so bile poplavljene!

Piše: Aleš Primc

Slovenija je 4. in 5. avgusta doživela ene najhujših poplav v zgodovini. Na tisoče naših družin je prizadetih. Pomagajmo jim! Pomoč nakažite na:

Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana  

TRR: SI56 0214 0001 5556 761 

Koda namena: CHAR 

Namen: POMOČ POPLAVE Sklic: SI00 624

HVALA VSEM, KI STE ŽE NA KAKRŠENOLI NAČIN POMAGALI!

Lahko se javite in pomagate odpravljati posledice poplav!

Prijave zbira Slovenska Karitas. Informacije na povezavi: Potrebujemo prostovoljce za čiščenje domov – Slovenska karitas

Poplave so še dodatno pokazale, kako nevaren je kanal C0 (Jankovićev drekovod)

Kanalizacijski transportni kanal C0 leži na poplavnem območju in hvala Bogu, smo preprečili, da ni Janković vanj že spustil tisoče kubikov kanalizacijskih odplak. V tem primeru bi imeli v Ljubljani ob mnogih poplavljenih hišah tudi zastrupljeno vodo. Po poplavah, v katerih je po mnenju strokovnjakov prišlo tudi do premikov cevi in dodatnega puščanja spojev, mora biti ljudem še bolj jasno, da je uporabo Jankovićevega drekovoda potrebno preprečiti. Aleš Primc je od Zorana Jankovića že zahteval, da Mestni svet ustanovi strokovno skupino, v katero predlagajo člane vse svetniške skupine v ljubljanskem Mestnem svetu, z nalogo, da s strokovno in neodvisno preiskavo ugotovi, kakšno je puščanje kanala C0 po poplavah.

Oglejte si video, ki kaže stanje kanala C0 med in po poplavah in posledice v ceveh: (1) Poplave 2023 Kanal C0 ver4 – YouTube

V članku si oglejte slike poplavljenega območja kanala C0, mnenje stroke in Jankovićevo zavajanje: Janković: Kanal C0 je ostal nedotaknjen. Primc: Janković ni pričakoval, da bo podtalnica nekaj metrov nad kanalom – Domovina

Naslednji protest pred lj. Magistratom za našo čisto pitno vodo bo 25.9. ob 14.30!

Janković grozi, da bo v kratkem v kanal C0 spustil kanalizacijske odplake! Sedaj gre zares. Vsak dan in vsaka ura, ko bi odplake tekle po kanalu, ki pušča, bo ogrožena voda v naših pipah in naše zdravje. Pridite na protest pred ljubljanski Magistrat, v PONEDELJEK, 25.9. ob 14.30, da skupaj množično ustavimo Jankovića. Zapišite v koledar, organizirajte svoje sorodnike in prijatelje!

Peticija proti medicinski zastrupitvi bolnih in starejših

Vabimo, vas, da podpišete peticijo in jo ponudite v podpis čimveč ljudem, ki jih poznate. Peticija je dosegljiva na: Za zaščito bolnikov in ostarelih pred medicinsko zastrupitvijo (evtanazijo in asistiranim samomorom) v bolnicah in domovih za starejše (google.com)

Podpišite peticijo za zaščito čiste pitne vode v Ljubljani in po vsej Sloveniji. Hvala vsem, ki ste že podpisali!

Vabimo vas, da podpišete množično peticijo za zaščito čiste pitne vode v Ljubljani in Sloveniji. Sedaj je čas, da smo aktivni! Ko bo voda v naših pipah smrdela, bo prepozno nasprotovati gradnji nezakonitega in nevarnega kanalizacijskega kanala čez najboljšo čisto pitno vodo. Povabite čimveč ljudi k podpisu, saj bomo le z našo aktivnostjo in vztrajnostjo dosegli, da bomo v bodoče pili čisto pitno vodo. Peticijo podpišite na povezavi:

Peticija ZA čisto pitno vodo in PROTI gradnjinevarnega kanalizacijskega kanala preko najpomembnejšega vodnega zajetja v Ljubljani (google.com)

Peticijo lahko natisnete in ponudite v podpis sorodnikom in prijateljem ter pošljete po pošti. Peticijo lahko dobite tukaj:peticija-ZA-cisto-pitno-vodo.pdf (glaszaotrokeindruzine.si)

eGlasnik je odličen vir informacij. Povabite sorodnike in prijatelje, da ga bodo tudi oni brezplačno prejemali

eGlasnik za otroke in družine je najboljši način, da ste seznanjeni s pomembnimi aktivnostmi za spoštovanje družine, življenja, mladih, starejših, zdravja, čistega okolja in verske svobode. Kvalitetne informacije prinašamo v prijazni obliki, kratko in zgoščeno. Naš cilj je, da za branje eGlasnika ne bi rabili več kot 3 minute. Povabite svoje sorodnike in prijatelje, da ga bodo tudi oni brezplačno prejemali.

Prijave zbiramo na: [email protected]

Podprite eGlasnik!

eGlasnik za otroke in družine vam vsak teden prinaša informacije in povabila k aktivnostim, ki jih večinoma lahko dobite samo tukaj. Podprite nas s svojim finančnim darom. Zahvaljujemo se vam za vso dosedanjo finančno podporo!

Navodila za nakazilo:

ZA OTROKE!,Malejeva 3, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 6000 0000 0755 022

referenca/sklic: SI 99  namen: eGlasnik 2023

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine