8.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 septembra, 2024

Bo Poljska naslednja tarča ruskih plačancev iz Wagnerja?

Piše: A. S.

Po poročanju poljskih medijev naj bi beloruski predsednik Aleksander Lukašenko Putinu na njunem srečanju v ruskem Sankt Petersburgu rekel, da plačanci iz skupine Wagner, ki so trenutno v Belorusiji, hočejo »na izlet v Varšavo in Rzeszów«, da bi se Poljski maščevali za njeno vojaško podporo Ukrajini.

Na nedeljskem srečanju je Lukašenko prav tako Putinu pokazal zemljevid, ki naj bi kazal razporeditev poljskih sil, in dokazoval, da se po trditvah Lukašenka, Poljska pripravlja na napad na Belorusijo. Zatem mu je omenil »željo« wagnerjevcev, da se maščujejo Poljski. Obe veliki omenjeni mesti, Varšava in Rzeszów, ki leži v južnovzhodnem delu države, imata Nato postojanki, iz katerih se dobavlja orožje Ukrajini. Zato sta postali mogoči tarči maščevalnih plačancev.

Prav tako je Poljska povečala število svojih enot na meji z Belorusijo, da bi se vojska lahko zoperstavila vsakemu mogočemu vdoru skupine Wagner, pa tudi da bi pomagala mejnim policistom pri zaviranju in obvladovanju nezakonitih migracij, ki jih sproža Belorusija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine