11.4 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Znanstvenik Steiner z eksperimenti in natančnimi meritvami razkril podnebno prevaro s C02

Piše: Janja Strah

Dr. Martin Steiner se že leta ukvarja z obnovljivimi viri energije, energetsko samooskrbo in vplivom na podnebje. Uradne razlage o vplivu ogljikovega dioksida (CO2) so pri njem vzbudile pomisleke. Zato je naredil več poskusov z meritvami, saj ni želel slepo verjeti, kako se planet pregreva zaradi vse večjih količin C02. Njegovi rezultati so osupljivi, razkrivajo podnebno goljufijo: ker je količina CO2 v svojem učinku zelo omejena zaradi logaritemske lastnosti materiala, CO2 ne more biti odgovoren za domnevno globalno segrevanje, poroča Report24.

Pripoved medijskega mainstreama in (pod)kupljene množice raziskovalcev, ki sami sebi pravijo znanstveniki, gre takole: več kot je CO2 v ozračju, več je globalnega segrevanja. To ni res, pravi Steiner, ki ne verjame znanstvenikom, ki to trdijo. Kajti znanost je vedno živela od diskurza, sicer sploh ne bi bila več znanost. Pravzaprav se po Steinerju po določeni koncentraciji C02 v atmosferi retrorefleksni učinek CO2 hitro zmanjša in postane nepomemben. Spodnja grafika to prikazuje.

(Vir: MartinSteiner/Report24)

Povedano drugače. Več kot je CO2 v ozračju, manjši je učinek dodatnega CO2. To niso modelni izračuni in trditve, ampak meritve, ki jih lahko opravi vsak z ustrezno opremo. Tudi tu gre po poti znanosti: teorija je oblikovana, dokazana pa z eksperimenti – in ponujena javnosti v preverjanje.

Steiner je ugotovil, da je učinek segrevanja CO2 na ravni 400 ppm v ozračju že dosegel 88,4 odstotka. Teoretično podvojitev vsebnosti CO2 ne bi povzročila dvakrat večjega učinka segrevanja, ampak le približno 10,4 odstotka. Več kot bi bilo v ozračju vsebovanega CO2, manjši bi bil učinek dodatne količine plina – povečanje na 1000 ppm z dodatnim 1,3-odstotnim učinkom namreč komajda pride v poštev.

Da bi razumeli, je treba upoštevati, kako velik je trenutni delež CO2 v resnici ozračju. Je namreč 0,04 odstotka, kar je telo majhen in dokaj konstanten v zadnjih nekaj stoletjih. Steiner ni sam odkril ali izumil logaritemskega učinka CO2, to so dokazali drugi znanstveniki.

Leta 1994 je Nobelov nagrajenec Paul J. Crutzen izjavil: »V atmosferi je že toliko CO2, da je v številnih spektralnih območjih vnos CO2 skoraj popoln in dodatni CO2 ne igra več vloge. To pomeni, da bi lahko količino CO2 povečali tudi za dvajsetkrat – in to ne bi imelo nadaljnjega vpliva na morebitno globalno segrevanje.«

Če ima Steiner prav, je to ultimativni dokaz, da so vse trenutne podnebne teorije lažne. Njihov edini namen je, da s povečanjem obdavčitve prerazporejajo nacionalno bogastvo.

Steiner je svoje trditve tudi dokazal z eksperimentom in to znanstveno dokumentiral. To pomeni, da lahko vsak laboratorij na svetu ponovno ustvari in preveri testno postavitev. Steiner je napovedal nadaljnje poskuse in dokaze.

Spodaj si lahko ogledate, zakaj je bilo lansko leto zelo slabo za podnebne katastrofike, ki strašijo pred globalnim segrevanjem.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine