11.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 30 septembra, 2024

Weber okrcal Goloba in Fajonovo; Slovenija je imela z Janšo reformno vlado

Piše: Sara Kovač (Nova24TV)

Predsednik Evropske ljudske stranke Manfred Weber je v pogovoru za današnje Delo kritičen do slovenske vlade, ki po njegovih besedah glede reform ni sposobna narediti velikih korakov. Zunanji ministrici Tanji Fajon pa očita, da je glede vojne v Ukrajini bolj na strani politike razumevanja za Rusijo.

Slovenija je v času, ko so bile v koaliciji stranke iz vrst EPP, naredila reformne korake, je dejal Weber, vodja najmočnejše politične družine v Evropi. “Pri vladi Roberta Goloba ne vidim nobenih velikih reformnih korakov, kar se kaže v zdravstvenem sektorju in protestih kmetov v Ljubljani,” je bil kritičen.

Potreba po reformah je velika, vlada pa ni sposobna narediti velikih korakov, je dejal in dodal, da je osrednje vprašanje, kako ji bo uspelo državo pripraviti na prihodnost.

Glede ruske invazije na Ukrajino je dejal, da pri ljudeh opaža ogromno solidarnosti z napadeno državo. “Podpora ostaja visoka, a politika mora pojasnjevati. Zato sem razočaran, ko se na primer slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon vedno znova bolj postavlja na stran politike razumevanja, ki naj bi ga bila deležna Rusija, in pri sankcijah bolj pritiska na zavoro,” je dejal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine