11.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 30 septembra, 2024

V tiskani izdaji Demokracije razkrivamo laži, ki jih je o Demokraciji v svojem izvajanju lova na čarovnice izrekla ustrahovalka demokratičnih medijev Mojca Šetinc Pašek

Piše: Vida Kocjan

Preiskovalna parlamentarna komisija, ki jo vodi razvpita Mojca Šetinc Pašek, poslanka stranke Gibanje Svoboda, preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, v njej pa poleg Golobovih poslancev sodelujejo tudi poslanci Levice in SD.

Prejšnji teden so sklicali novinarsko konferenco, na kateri je Šetinc Paškova pompozno navedla nekatere domnevno ugotovljene nepravilnosti, ki naj bi jih bili v komisiji v okviru svojih zasliševanj ugotovili doslej.
Komisija je doslej zaslišala več prič. Člani komisije pa naj bi bili na seji pred tem sklenili, da zoper dve gospodarski družbi in večje število fizičnih oseb podajo prijave na Finančno upravo RS (Furs).

Cilj ustrahovanje
Šetinc Paškova na novinarski konferenci imen ni izpostavila, je pa Bojan Požar, lastnik spletnega portala pozareport.si, konec prejšnjega tedna razkril, da je Šetinc Paškova tajno prijavila njega in podjetje, ki izdaja ta portal. Izpostavil je, da gre za »eklatantno in brutalno politično zlorabo državnega zbora in finančne uprave za ustrahovanje in utišanje kritičnega medija« ter konkretnega novinarja. Dan pozneje pa je Požar še razkril, da za tem stojita tudi Robert Golob in njegova svetovalka Vesna Vuković. Golob vse jemlje osebno resno, »smrtno sovraži Požarja in je noro maščevalen«. Vukovićeva pa mu je »zlezla v možgane in na koncu ga bo stala glave«. Spomnimo. Robert Golob je Vukovićevi, nekdanji novinarki, med drugim portala Necenzurirano, iz GEN-I nakazal 103 tisoč evrov. Razloga za to nakazilo v javnosti doslej nista pojasnila niti Golob niti Vukovićeva, ki je zdaj generalna sekretarka Golobovega Gibanja Svoboda. Tega nakazila komisija pod vodstvom Šetinc Paškove ne raziskuje. Izognili so se tudi raziskovanju medijev v lasti smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka. Poslanska skupina SDS je namreč sredi septembra lani v državnem zboru vložila zahtevo za razširitev preiskave parlamentarne komisije. Med drugim so zahtevali preiskavo portala Necenzurirano.si in komercialne televizije POP TV. Zahtevali so tudi, da se iz parlamentarne komisije izloči Tomaž Modic, novinar portala Necenzurirano, ker je v konfliktu interesov. Šetinc Paškove vse to ni zanimalo, Modicu pa državni zbor vsak mesec nakaže okoli dva tisoč evrov, kaže Erarjeva aplikacija Komisije za preprečevanje korupcije.

Celoten članek si lahko preberete v novi številki Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine