17.5 C
Ljubljana
sreda, 23 oktobra, 2024

Poljski pravosodni minister: »Levičarstvo je kuga 21. stoletja«

Piše: A. S.

Potem, ko je španski parlament sprejel novo zakonodajo, ki dekriminalizira zoofilijo in dovoljuje spremembo spola tudi za dvanajstletnike, je poljski pravosodni minister na Twitterju komentiral »progresivne« odločitve španske vlade in ob tem poudaril, da je levičarstvo nova kuga. 

»Levičarstvo je kuga 21. stoletja. Španci dovolijo svojim otrokom, da po potrebi spremenijo spol. Sedaj  legalizirajo tudi bestialnost, medtem ko lahko posamezniki pristanejo v zaporu, če uporabijo mišolovko. Levičarski virus najdemo tudi v Varšavi, kjer je okužil župana Trzaskowskega, ki poskuša prepovedati uživanje mesa«, je po poročanju medija Remix News pravosodni minister Zbigniew Ziobro zapisal na svojem Twitter profilu.

16. februarja je namreč španski parlament potrdil zakon, ki dovoljuje, da mladi od šestnajstega leta naprej lahko legalno spremenijo svoj uradni spol brez zdravniške ocene. Spol bodo lahko spremenili tudi dvanajstletniki in trinajstletniki, bodo pa za to potrebovali potrdilo sodišča, medtem ko bodo tisti stari štirinajt ali petnajst let potrebovali le dovoljenje staršev. Oba domova španskega parlamenta sta potrdila to zakonodajo, ki jo je pripravilo ministrstvo za enake pravice.

Poleg tega je spodnji dom parlamenta, oziroma kongres, potrdil tudi novo zakonodajo o dobrobiti živali, ki prepoveduje ubijanje miši in kač v gospodinjstvih, kot tudi uporabo podganjega strupa. Zagrožena kazen je do dveh let zapora. Po drugi strani pa prinaša še eno »novost«; do sedaj je bila namreč zoofilija, oziroma spolni odnosi z živalmi, popolnoma prepovedana. Sedaj pa se je španski parlament odločil to spremeniti. Tako so spolni odnosi z vsemi vretenčarji sedaj dovoljeni, če žival ob tem ni poškodovana ali ranjena. Tako nova španska zakonodaja na tem področju vsebuje naslednjo določbo: »spolni odnosi z živaljo so prepovedani, če samo dejanje povzroči poškodbo, ki zahteva veterinarsko oskrbo, da bi se vretenčarju povrnilo zdravje«.

Preden bo nova zakonodaja popolnoma sprejeta jo mora odobriti še zgornji dom, oziroma senat. Nekateri upajo, da bodo senatorji zavrnili ta del zakonodaje in poskrbeli, da bo zoofilija ostala nezakonita, vendar pa je za to malo možnosti, saj je levičarska koalicija tvori v senatu večino.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine