25.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Kljub sneženju migranti še naprej s Hrvaške v Slovenijo

Piše: C. R. 

Tudi sneženje ne ustavi migrantov, da ne bi ilegalno prehajali meje med Hrvaško in Slovenijo. To dokazuje tudi poročilo PU Novo mesto. 

Policisti  so  med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Dobova,  Rigonce)  izsledili in prijeli 25 državljanov Indije, 15 državljanov  Rusije,  devet  državljanov Pakistana, pet državljanov Maroka, štiri  državljane  Bangladeša,  dva  državljana  Tunizije,  dva  državljana Turčije,  državljana  Iraka in državljana Šrilanke in na območju PP Metlika (Rosalnice,  Rakovec)  pet državljanov Afganistana in dva državljana Irana. Policijski  postopki  s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, šeniso zaključeni.

Tudi PU Koper poroča o migrantih, v zadnjih 24 urah so jih zabeležili 35. Kot so sporočili, so policisti pri  Smokvici ustavili osebni avtomobil Citroen Piccasso, ki ga je vozil 20-letni  državljan  Srbije.  V  vozilu  so bile še tri osebe (dva državljana Afganistana  in državljan  Iraka),  ki  so  prestopile mejo nezakonito. Postopki še potekajo

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine