22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Simič Golobu: “Grum je slaba izbira za davčne zavezance in odlična izbira za davčne svetovalce”

Piše: Domen Mezeg

“Odstopil sem po imenovanju ministra za finance in to zaradi tega, ker imam svoj ponos in ne dovolim, da kdor koli zaničuje moje delo, me razglaša za nekompetentnega in napoveduje mojo menjavo, kar ste počeli vi. Dobro veste, da bi lahko ostal na funkciji, vaša vlada bi me zamenjala in prejel bi sorazmerno visoko odpravnino. Ker tega ne potrebujem, sem odstopil in vam olajšal pot do izbire novega generalnega direktorja. To bi morali ceniti. Sploh pa, ker nisem postopal tako kot vi, ko ste po izteku mandata v GEN-i na vse možne načine želeli novi mandat,” bivši generalni direktor FURS-a Ivan Simič odgovarja na laži premierja Roberta Goloba. 

“Spoštovani Predsednik Vlade dr. Robert Golob. V časopisu Primorske novice sem zasledil vaš intervju z naslovom: “Sprejemali bomo ne leve in ne desne, temveč najboljše rešitve”. Na vprašanje novinarjev: “Na primer na Fursu. No, Ivan Simič vas je sicer prehitel z odstopom, vendar bi ga v nasprotnem razrešili,” ste odgovorili: “To je odličen primer, ki kaže, kako zelo smo v resnici drugačni od prejšnje vlade. Gospod Simič je prišel na položaj po osebnem dogovoru z bivšim predsednikom vlade. Ne glede na to, kakšen davčni strokovnjak je, je bilo to politično imenovanje. Mi smo za vršilca dolžnosti imenovali Petra Gruma. Prihaja iz sistema, je karierni fursovec, ki se je izkazal kot strokovnjak v javni upravi in je zdaj, ko se je nekdo politično poslovil, prevzel funkcijo direktorja. To je popolna razlika.”

“Namesto mojega prijatelja smo imenovali človeka iz javne uprave, ki ga prej sploh nisem poznal, je pa imel najboljše strokovne reference. In ta isti vzorec skušamo uporabiti povsod.” Simič v nadaljevanju pojasnjuje, da je že takoj na začetku izjave Golob izrekel neresnični podatek, kar si kot predsednik vlade ne bi smeli dovoliti. Dejstvo je, da funkcije v. d. generalnega direktorja Fursa Simič ni nastopil po osebnem dogovoru z bivšim predsednikom vlade Janezom Janšo, temveč po več razgovorih s takratnim ministrom za finance mag. Andrejem Šircljem. Za ponovni prevzem vodenja finančne uprave se je odločil zelo težko, saj je vedel, da se bodo pojavljali takšni, kot je Golob, ki bodo o njem širili neresnice in podtikali tisto, kar ni res.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vir: Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine