22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

(PISMO BRALKE) Sovražni govor

Piše: Iva Pavlin Žurman

Stojmenova Duh (ex SD poslanska kandidatka, dober mesec kasneje preoblečena GS ministrica) : “Lotili se bomo tudi sovražnega govora na spletu”

“Obsodba Janše je sramota za državo in avtogol novinarjev”  (Peter Jančič:   https://siol.net/siol-plus/kolumne/dezela-verbalnih-deliktov-580414)
Sodba je po Jančičevih besedah v tem primeru še sramotnejša, glede na to, da so jo sprožili novinarji, ki bi morali biti prvi v vrsti proti ureditvi, da se besede preganja s kazenskimi postopki, značilnimi za nekdanjo SFRJ (133. člen KZ) – ureditev, ki smo jo državljani Slovenije obsodili kot nedemokratično, ko smo se plebiscitarno odločili za samostojno demokratično državo Slovenijo.
Janez Janša je marca 2016 (opozicijski poslanec) na Twitterju novinarki Mojco  in Evgenijo C. označil za ceneni odsluženi prostitutki #ZvodnikMilan.
Omenjeni Janšev tvit (tviti so sicer namenjeni sledilcem, ne pa “širši javnosti”) je primer brainstorminga, ki je priporočljiv v izobraževalnem procesu – gre za metodo, ki sili možgane k razmišljanju. Vsaki funkcionalno pismeni osebi je jasno, da obe ženski nista (bili) pocestnici, ampak sta bili leta dobro plačani medijski prostitutki, ki sta delovali po naročilu iz ozadja (globoka država), kar je razvidno iz njunih člankov (dokazno gradivo). Njuno medijsko delovanje je bilo usmerjeno k stigmatizacija stranke SDS (fašistična) in njenega voditelja. Stigme so za agitprop mediji ponavljali ne le indoktrinirani gledalci in bralci, ampak celo novoizvoljeni mandatar Robert Golob v predvolilnem času (” Današnja oblast ni desnica, to je fašizem!”)
Po propadu “nezamenljive” LDS in zmagi SDS je bil leta 2004 ustanovljen tajkunski F21 na čelu z Milanom Kučanom. Ta klub ni vključeval le tajkunov, ki so prihvatizirali nekoč družbeno lastnino, ampak je že takrat predstavljal zametek širokega nadstrankarskega foruma (gibanja?), saj je vključeval tudi pomembne, če uporabim moderen izraz, deležnike iz kulture, športa, izobraževalnih ustanov, civilne sfere, …
Zanimivo, da je Janša v tvitu usmeril puščico v ZvodnikaMilana (prostitutke so dejansko žrtve zvodnikov), ki pa ni nič protestiral (tožil). Kot kaže se v tvitu ni prepoznal kot zvodnik? 
Za Janšev tvit, danes celo verbalni delikt (pravnomočna obsodba) sploh ne bi vedela, če me o tem ne bi, že 6 let, redno obveščali MSM in razni KUL mesečni papagaji (razna soočenja).
Zakaj zagovarjam (tudi kot bivša pedagoška delavka) Janšev tvit iz leta 2016 (opozicijski politik, 2014 tudi politični zapornik, ki ga je kontinuiteta skušala politično likvidirati)
 
Ker predstavlja besedilo, ki “naslovnike” (sledilce, tako pristaše kot nasprotnike – F571) s “provokacijo” (nizanje raznih povednih inicialk, številk, oznak,, …) z metodo možganske nevihte sili k razmišljanju. Lahko se strinjamo, lahko se ne strinjamo, vendar, kdor je za svobodo, je pismen (razgledan in logičen) in je nepristranski bi moral videti! In, resnica vedno boli! 
 
Iva Pavlin Žurman, Solkan
P.S.: Začelo se je z Depalo vasjo (odstranitev JJ, tudi ob pomoči MSM novinarjev – laži o vojaškem udaru), nadaljevalo pa z medijskimi umori, ki so se stopnjevali z ustanovitvijo F571 leta 2004 vse do danes  https://www.mojcavocko.si/kdo-je-cigav/
O motečih tvitih sem pisala že pred dvema letoma https://www.mojcavocko.si/moteci-tviti/
 

IN ŠE : Oglejte si »Predsednik SDS Janez Janša o kulturnem dialogu« v YouTubu

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine