11.4 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Robert Božič: Za vsem tem, kar se dogaja v Ukrajini, stoji bolan um, ki pa ni osamljen

Robert Božič, komentator Radia Ognjišče:

“Vsakemu normalnemu človeku je že dolgo jasno, da za vsem skupaj stoji bolan um, ki je žal um človeka, ki drži prst na sprožilcu jedrske katastrofe in se ga zato vsi bojijo.

Ne smemo pa si zatiskati oči, da je ta um osamljen. Za njim namreč stoji skupina, ki na tak ali drugačen način to zlo poganja in ki na socializmu in komunizmu lasten način še vedno vzdržuje strahovlado, ki se jo vsi, ki smo živeli v dobi socializma in komunizma še zelo jasno spomnimo in zavedamo.

Vsi se še spomnimo Putinovega govora na začetku invazije, iz katerega je bilo razumeti, da Ukrajinci sploh ne obstajajo, da so to pravzaprav Rusi in da je cilj te operacije osvoboditev teh ljudi, ki jih v Ukrajini zajedajo »nacisti«.

In če vse to sprejema z mediji zaveden ruski narod, ki ga kljub trem desetletjem tranzicije še vedno nadzira pošast komunizma, pa je toliko bolj nerazumljivo, kako lahko take ideje sprejmejo in celo ponotranjijo ljudje, ki že dolga leta okušajo svobodo in demokracijo in so, pred desetletji sami bili priča zlaganosti socializma.”

Vir: radio Ognjišče

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine