17 C
Ljubljana
nedelja, 29 septembra, 2024

Priznani nemški pisatelj zaskrbljen zaradi množičnega priseljevanja migrantov

Piše: Ivan Šokić

Uwe Tellkamp, priznani nemški avtor, ki je zaslovel s knjigo “Der Turm” (slovenski prevod bi se glasil “Stolp”) o življenju v Vzhodni Nemčiji je v nedavnem intervjuju opozoril na nevarnosti množičnih migracij.

“Čeprav spoštujem druge kulture, bi vseeno rad obdržal svojo,” je v intervjuju za Süddeutsche Zeitung priznal priznani nemški pisatelj Uwe Tellkamp. Skrbi ga namreč za nemško demografsko sliko. “Ne želim biti kot Frankfurt, ne želim videti stanja kakršno je v Frankfurtu,” je priznal Tellkamp. Frankfurt je namreč nemško mesto kjer večina prebivalcev ni Nemcev.

Tellkamp je v nadaljevanju poudaril da ni nikakršen ksenofob in izrazil mnenje, da so mediji po krivici blatili člane Pegide, ki so protestirali proti množičnemu priseljevanju v Nemčijo kot nacionalsocialiste in ekstremiste.

Priznani nemški avtor je sicer že leta 2018 podpisal skupno deklaracijo v kateri je bilo pisalo: “Z naraščajočim nezadovoljstvom opažamo škodo, ki jo nelegalne množične migracije prinašajo Nemčiji. Izražamo solidarnost do tistih, ki se mirno zbirajo v imenu povrnitve ustavnega reda na mejah naše države.”

Tellkamp je ravno tako že v preteklosti izpostavil, da velika večina “beguncev”, ki prispe v Nemčijo ni beguncev. “Večina ne skuša pobegniti pred vojno in preganjanjem, temveč pridejo, da bi migrirali v sistem socialne podpore, takih je več kot 95 odstotkov.”

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine