6 C
Ljubljana
ponedeljek, 30 septembra, 2024

(PISMO BRALCA) Logika demokracije

Piše: Mag. Mirko Macher, z.r.

Da demokracija, kot način obvladovanja množic, izhaja iz zgodnje antičnega obdobja, časov Sokrata, Aristotela, Platona, … je poudarjeno v vseh učbenikih sodobnega družboslovja in komplementarnih znanostih. Glede na to, da je demografski vzorec množice volivcev v preseku odvisen od velikosti posameznega prevladujočega dejavnika, je povsem logično, da volivci zmagujejo na podlagi kvantitativnega dejavnika, kvalitativni dejavnik pa vedno bolj izgublja na moči prezentacije volilnega telesa.

To dobro vedo mnogoštevilne nacije, ki vzgajajo potomstvo v duhu avtokracije, vendar pa vešče izrabljajo, najbolj sprejemljiv in pravičen model volitev, ravno na tem principu, kot način prevladovanja.

  • Množičnost, kot dejavnik uspešne izvolitve reprezentanta volilnega telesa, je v slovenskem primeru še posebej izstopajoča in boleča, saj že manjše povečanje, agresivno širjenje (usmerjano) volilnega telesa, povzroči anomalijo – odklon resnične volje volilnega telesa. Takšno volilno telo usmerjano in vodeno s strani neavtohtonih skupnosti s pomočjo t.i. nvo-jev (plačancev >> denar=zlo!) v Sloveniji lahko zamaje reprezentativni vzorec, ki je inerten, nezainteresiran, samozadovoljen, …. In torej kot tak izjemno ranljiv, kar (manipuliranje) se je izkazalo ponovno na teh volitvah. To se nam Slovencem dogaja že vsaj od propada A-O monarhije dalje, tudi prej, ko so nas demokratično obvladovali nedemokratični poslanci dunajskega parlamenta in nato še južni bratje, v obeh primerih predstavniki večjih, predvsem balkanskih plemen;
  • Slovensko volilno telo je kakovostno, ko govorimo o kranjsko-štajersko-primorskem jedru, narodovi identiteti, vendar dejavnik kakovosti ne pride do izraza, saj je izrazito manjšinsko, zato sem že pred časom (2008) predlagal reformo volilnega telesa tako, da bi temeljil na narodovi reprezentativni strukturi, umerjeni po Gaussu, ki predstavlja enakomernost zastopanosti vseh, s tem, da je avtohtona slovenska identiteta (A.SI) vsaj približno v enakopravnem položaju v primeru intenzivnega emigrantskega stalnega naseljevanja (v največji meri iz Balkana);

Zgornji utemeljitvi demokratičnega volilnega orodja zahtevata resen, plebiscitarni, razmislek slovenskega naroda, če želi obstati in vladati na svoji zemlji, saj bi ignoriranje demografskega sidra pomenilo, da bo slovenska identiteta že v tem stoletju povsem izgubila upravljavsko moč in bo prepuščena in podrejena, na vseh zaznavnih narodovih značilnostih, novoizvoljencem večinskega, umetno korigiranega volilnega predstavništva. Morda (?!) je to v prid muslimanskim verskim ajatolam, ki v svojih okoljih uporabljajo ortodoksno avtokratsko držo in vodenje, v razvitem, evropskem, svetu pa se poslužujejo kupovanja večinskih glasov in nadaljujejo svoj osvajalski pohod v razviti svet s podtaknjeno volilno tehnologijo, ki v današnjem svetu ne bi smela biti prevladujoča, saj bi morale svetu vladati narodove naravne elite (!), temelječe na strukturnem ravnotežju posameznega naroda prilagojenemu specifični narodovi genezi.

Multikulti tehnologija (k-h) ima v sodobnem in novodobnem svetu vsekakor prednosti, vendar je k temu modelu potrebno pristopati bolj postopno, saj tehnološko napredne nacije ključno vplivajo na razvoj in  ohranjanje naravnega okolja ter komunikacije z izven zemeljskimi sistemi (Vesoljem) in nadnaravnim silam (duhovni hierarhiji). Takšen način prevzemanja upravljanja s svetom, ki se kaže tudi v današnji Rusiji, vodi v kataklizmične, če ne celo v apokaliptične razsežnosti.

Mag. Mirko Macher, z.r.

Most na Soč

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine