9.6 C
Ljubljana
nedelja, 29 septembra, 2024

Osuji popeljal Koper v finale

Piše: Samo Vidovič

Znan je tudi drugi finalist letošnjega nogometnega pokalnega tekmovanja. To je Koper, ki je v polfinalu premagal Celje z 1:0.

Tako kot včeraj smo tudi nocoj spremljali dobro, zanimivo tekmo.

Že po nekaj sekundah tekme so gostje prišli do enajstmetrovke. Na desni strani kazenskega prostora je domači vratar Adam podrl Brecla, ki je lepo vtekel v prazen prostor. Brecl ni bil v ugodni situaciji za zadetek, koprski vratar je nepotrebno iztekel iz vrat.

Enajstmetrovko je izvedel Božić, Adam pa se je z obrambo odkupil za predhodno napako.

Koprčani so prvič zapretili v 7.minuti, ko je z leve strani streljal Bručić, celjski vratar Rozman je njegov strel obranil. Rozman se je izkazal tudi v 12.minuti, ko je strel Colleya z bližine odbil v kot.

V 20.minuti je z volejem poskusil Brecl, ki pa je zadel Bručića.

V 28.minuti so domači preko Vešner-Tičiča izvedli hiter protinapad, ki ga je s strelom z osemnajstih metrov zaključil Parris. Rozman je z obrambo pokazal, da je v dobri formi, strel je znova odbil v kot. Koprčani so bili nekajkrat nevarni tudi po kotih, do gola pa niso prišli.

Ob koncu polčasa je streljal še Tomić, njegov strel je končal za vrati Adama.

V sodnikovem podaljšku pa se je spet izkazal Rozman.

Tudi v drugem polčasu smo gledali dinamično, borbeno tekmo. Priložnosti je bilo manj.

V 63.minuti bi lahko Božić bolje izkoristil izhod Adama iz vrat, slabo je streljal, tako da prave nevarnosti za gol domačih ni bilo.

V 77.minuti je Sokler igral z roko v svojem kazenskem prostoru. Koprčani so zahtevali enajstmetrovko, sodnik Kajtazović pa ni šel niti na ogled videoposnetka.

Osuji je v 83.minuti streljal z leve strani, toda zadel je le stranski del mreže.

V sodnikovem podaljšku pa je Osuji preigral Mayevskega, ta pa ga je nespretno spotaknil.

Kajtazović je po ogledu z VARom pokazal na enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec je bil Osuji, ki je Koper popeljal v finale.

Zmaga Koprčanov je zaslužena, predvsem v prvem polčasu so imeli več priložnosti. V drugem so popustili, niso več resneje ogrozili celjskih vrat. Na koncu jih je rešil Osuji, s priborjeno in tudi realizirano enajstmetrovko. Velik uspeh za Koper, ki je še vedno v igri tudi za naslov državnega prvaka.

Celjani lahko žalujejo predvsem za neizkoriščeno enajstmetrovko, tekma bi v primeru njihovega vodstva šla v drugo smer. Bili so enakovreden nasprotnik, predvsem v drugem polčasu se je zdelo, da so bližje zadetku. Na koncu so nesrečno izgubili. Za njih je ta sezona izgubljena, saj sodijo v državnem prvenstvu med večja razočaranja. Pokalno tekmovanje je bila njihova edina letošnja priložnost, sedaj so tudi tu izpadli.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine