8.9 C
Ljubljana
nedelja, 29 septembra, 2024

Na javnem predvolilnem soočenju v organizaciji levičarskega Glasu ljudstva zgolj Volitvomatove stranke

Piše: Janja Strah

Mreža levičarskih organizacij civilne družbe znana kot Glas ljudstva v petek, 15. aprila 2022 organizira “Veliko javno predvolilno soočenje” levih strank, ki bo potekalo od 18.00 do 19:45 potekalo na Trgu republike. “Soočenje” levih strank v resnici ni nič drugega kot podžiganje levega volilnega telesa k udeležbi na volitvah n jim na ne ravno subtilen način nakazati za koga vse je z levega zornega kota sprejemljivo oddati glas.

Namesto varnosti medijskih studiev bodo ljudstvu pogledali iz oči v oči in se soočili z vprašanji, ki so jih pripravili predstavniki civilne družbe, državljani in državljanke poslali preko spleta, pa tudi z vprašanji, ki jih bodo prisotni na trgu postavili neposredno na soočenju,” so zapisali organizatorji petkovih protestov, ki tedni organizirajo javno predvolilno “soočenje” levih strank.

Sicer politični analitiki opozarjajo, da je tokrat v predvolilnem času prišlo do pakta o nenapadanju. Stranke se tako bolj kot na druge osredotočajo na svoje programe, kakšnega odstopanja pa ni pričakovati niti na soočenju v organizaciji politkolesariata.

Prisotnost na soočenju so po trditvah organizatojev potrdili v  Piratski stranki Slovenije (Ratko Stojiljković), Levici (koordinator stranke Luka Mesec), Stranki Alenke Bratušek (podpredsednica stranke Maša Kociper), Socialnih demokratih (predsednica stranke Tanja Fajon), Stranki Zelena Vesna (podpredsednica stranke Jasmina Jerant), DeSUS (predsednik stranke Ljubo Jasnič), Listi Marjana Šarca (podpredsednica stranke Jerca Korče), Dobri državi + Naša prihodnost (predsednik stranke Naša prihodnost Ivan Gale) in Gibanju Svoboda (predsednik stranke Robert Golob).

Trdijo, da so na soočenje sicer povabili “vse stranke, ki sedijo v aktualni sestavi Državnega zbora in stranke, ki so se odzvale našemu vabilu za sodelovanje v Volitvomatu.” Spomnimo, tako imenovani volitvomat je kviz, ki uporabniku ne glede na vse odgovore vedno predlaga eno od levih strank, ki se bodo, čisto po naključju, udeležile javnega soočenja v organizaciji Glasu ljudstva.

Soočenje bo potekalo v treh sklopih ne glede na vremenske razmere. Prvo bodo na vrsti vprašanja, ki so jih glede na zahteve Glasu ljudstva pripravili strokovnjaki. Zatem bodo sledila vprašanja izbrana preko spletne strani Glas ljudstva, za konec pa bodo organizatorji izbirali med vprašanji občinstva, ki naj bi jih prejeli prek SMS sporočil v času soočenja. Ljudstvo očitno nima glasu, ima pa moderatorje in cenzorje, ki bodo odločali kaj se sme in kaj ne sme vprašati.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine