11.6 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Pogrešanega 52-letnika so našli mrtvega na območju Sv. Vida

Piše: C. R.

Okoli poldneva so bili obveščeni o pogrešanju 52-letnega moškega na območju Sv. Vida, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, ki je v petek odšel na sprehod in se ni vrnil. V sodelovanju z gorskimi reševalci, gasilci in lovci so pregledali območje kamor je običajno hodil. Pogrešanega 52-letnika so našli mrtvega na območju Sv. Vida. Najverjetneje mu je na stezi zdrsnilo in je padel po strmem pobočju.

Na vstopu v državo se je na MP Sečovlje 51-letnik doma iz Ankarana izkazal s ponarejenim potrdilom o opravljenim HAG testom. Potrdilo so mu policisti zasegli zanj pa bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin.

Na parkirišču na Markovcu je zagorel osebni avtomobil Fiat Punto, ogenj pa se je razširil še na osebni avtomobil Citroen Berlingo in VW Tuareg. V požaru je Punto pogorel v celoti, Berlingo in Tuareg pa delno. Policisti z ogledom kraja niso ugotovili vzroka vžiga, izključeno pa je tudi, da bi bil vzrok kaznivo dejanje. Nastalo je skupno za 10.000 eur škode.

12. 2022 ob 0.37 uri so bili policisti obveščeni o poskusu uboja na Spodnjih Škofijah kjer sta se pred gostinskim lokalom sprla 59-letnik iz okolice Škofij in 46-letnik iz Kopra. Pri tem je 59-letnik z ostrim predmetom, najverjetneje nožem zabodel 46-letnika v predel trebuha in zbežal s kraja.Poškodovanega 46-letnega državljana Slovenije so občani odpeljali v Splošno bolnišnico Izola, kjer je ostal na zdravljenju. Ugotovljeno je bilo, da poškodovani ni v življenjski nevarnosti. Preiskavo kaznivega dejanja poskusa uboja v zvezi s poskusom. So prevzeli kriminalisti SKP PU Koper.Storilec je bil kmalu po dejanju prijet na naslovu stalnega prebivališča, kjer mu je bila odvzeta prostost in odrejeno 48-urno policijsko pridržanje, nakar je bil dne 13. 2. 2022, po vseh izvedenih preiskovalnih in drugih dejanjih po usmeritvah ODT v Kopru, izpuščen na prostost. Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine