22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Juan Guiado je obtožil režim Nicolása Madura, da je povezan z organiziranim kriminalom

Piše: Damian Ahlin

Predsedujoči je postavil pod vprašaj tako imenovana območja miru, ki jih je diktatura vzpostavila kot del načrta za boj proti kriminalu v Venezueli.

Vodja venezuelske opozicije Juan Guaidó je v torek obtožil diktatorja Nicolása Madura, da je zaveznik organiziranega kriminala v karibski državi, potem ko je umrl Carlos Luis Revette, znan pod vzdevkom el Koki, ki velja za enega glavnih storilcev streljanja, ki se je julija lani razvnel v Caracasu.

Guaidó je poudaril, da na tako imenovanih mirovnih območjih v karibski državi, ki so bila ustanovljena leta 2013 kot načrt, po katerem naj bi kriminalne tolpe oddale orožje, uradniki Madurovega režima komunicirajo s kriminalci.

Venezuelski minister za notranje zadeve in pravosodje Remigio Ceballos je pred tem potrdil, da je policija po oboroženem spopadu ubila el kokija.

Po streljanju v Caracasu, v katerem so bili ubiti najmanj štirje policisti, so oblasti izvedle to operacijo. Pri tej ni znano število sodelujočih agentov ali različnih organov, ki so jim pripadali. Odgovorni predsednik je postavil pod vprašaj tako imenovana območja miru, ki jih je diktatura vzpostavila kot del načrta za boj proti kriminalu v Venezueli.

Guaidó je dodal, da si Venezuela želi povrniti demokracijo in z njo svobodo, imeti pravice in se ne bati naraščajočega kriminala, ki ne prevzema le venezuelske prestolnice, ampak tudi notranjost države.

 

Vir: Infobae

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine