16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Tabor in Maribor zmagala doma, Olimpija v gosteh

Piše: Samo Vidovič

Nogometni prvoligaši so ta vikend še zadnjič letos aktivni na zelenicah. Sledila bo dvomesečna pavza, prvenstvo se bo nadaljevalo na začetku februarja.

20.krog sta v Sežani otvorila CB24 Tabor in Celje.

Prvih dvajset minut so bili nevarnejši gostje. Domače je “pri življenju” ohranjal vratar Koprivec, ki se je izkazal ob strelih Begića in Marandicija.

V 37.minuti so Celjani prišli v vodstvo. Prosti strel z leve strani je izvedel Božič, Benedičič pa je bil najvišji v skoku. Koprivec je bil nemočen.

Šest minut kasneje izenačenje. V gneči po kotu se je najbolje znašel Ndzengue, s petih metrov je premagal celjskega vratarja Rozmana.

V drugem polčasu so bili nevarnejši Kraševci. Stančič je v 64.minuti že premagal Rozmana, a je vodstvo domačih preprečila vratnica. Tudi Ndzengue je bil blizu uspeha v 72.minuti, izkazal se je Rozman.

V 76.minuti pa rešitve za Celjane ni bilo več. Briški je z evrogolom s petindvajsetih metrov povedel domače v vodstvo.

V 88.minuti se je po strelu Kljuna znova izkazal Rozman. Ostalo je pri 2:1 za Tabor.

Sežanci so po sedmih zaporednih porazih končno spet zmagali. Osvojili so tri nujno potrebne točke za odmik z dna lestvice. S tem so vsaj nekoliko popravili vzdušje v ekipi. Vseeno jih v spomladanskem delu čaka trd boj za obstanek.

Celjani so v zadnjih petih tekmah osvojili le točko. Z današnjim porazom so se tudi oni znašli v nevarni coni. Imajo le tri točke kot trenutno zadnji Kalcer. Eden od vzrokov poraza je gotovo poškodba Svetlina, ki je moral že v tretji minuti iz igre.

V Domžalah sta se pomerila Kalcer in Olimpija. Favorizirani gostje so takoj prevzeli pobudo in začeli z obleganjem domačih vrat. Strel Nukića v 15.minuti je domači vratar Velič s skrajnimi močmi odbil v kot.

V 24.minuti je Bumbu nekaj metrov od svojega gola nepotrebno podrl Nukića, ki je enajstmetrovko zanesljivo realiziral. Olimpija je zasluženo povedla.

V 40.minuti je Guček z gol črte odbil žogo po strelu Aldairja in preprečil povišanje vodstva gostov.

Radomljani so šele v 50.minuti prvič resneje ogrozili vratarja Olimpije Vidmarja, ki pa je strel Šarića z razdalje uspel zadržati.

V 60.minuti stoodstotna priložnost za Lamina Talla, ki je prišel sam pred Veliča, ta pa je njegov strel uspel preusmeriti v kot.

V 65.minuti je po kotu Guček z glavo streljal, Vidmar pa je s pantersko parado uspel žogo odbiti tik pred golovo črto.

V 80.minuti je bil v priložnosti Varga, streljal je mimo leve vratnice. Zadnjo priložnost na tekmi je imel za goste Ziljkić, streljal je točno v Veliča. Ostalo je pri 1:0 za Olimpijo.

Radomljani so odigrali zelo slab prvi polčas. Imeli so velike probleme z visokim presingom gostov, težko so prihajali na nasprotno polovico. Drugi je bil veliko boljši, predvsem zadnja tretjina tekme. Na njihovo žalost je bilo to premalo za točko. Vstop Cerarja in Kregarja ob polčasu je zelo poživil njihovo igro.

Ljubljančani pa ravno obratno. V prvem polčasu so bili popolni gospodarji na igrišču, za klaso boljši od domačinov. V drugem so zelo popustili, prepustili iniciativo domačim. S tem so sami zapletli tekmo, za katero se je po prvem polčasu zdelo, da je že odločena.

Zvečer sta v Ljudskem vrtu igrala še Maribor in Domžale. Obe ekipi sta igrali na zmago, brez pretiranih kalkulacij.

Ibričić je v 19.minuti dobro ogrel dlani domačega vratarja Juga.

V 24.minuti lepa akcija Šturma, ki pa ni bil natančen.

V 42.minuti je Geogijević z leve strani streljal v daljši Jugov kot, vendar je bil mariborski vratar v dobri dnevni formi.

Drugi polčas je bil podoben prvemu. Obe ekipi sta si prizadevali dati gol.

Najprej je lep predložek Alića presenetil Geogijevića, ki je slabo reagiral.

V 56.minuti se je izkazal gostujoči vratar Mulalić, obranil je strel Šturma.

V 59.minuti je po kotu Vuklišević z bližine zgrešil vrata domačih, bil je neoviran pri strelu.

V 71.minuti je do strela prišel Repas, streljal je za las mimo leve vratnice.

Tudi Mudrinski v 75.minuti ni bil natančen.

Proti koncu so se napadi Maribora stopnjevali in v prvi minuti sodnikovega podaljška obrodili sadove. Repas je z močnim strelom pod prečko s petnajstih metrov zadel za 1:0, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

Vijoličasti niso blesteli, vseeno pa so vztrajali do konca in bili za trud poplačani ob samem koncu tekme. Tri točke jim pomenijo veliko, na zimski odmor bodo šli s prvega ali drugega mesta, odvisno od rezultata Kopra v nedeljski tekmi proti Muri.

Domžalčani so igrali zelo dobro, bili do same končnice tekme bolj ali manj enakovredni. Izgubili so tragično, potem ko bi morali samo obraniti zadnji napad domačih. Z igro so lahko zadovoljni, z rezultatom seveda ne.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine