21 C
Ljubljana
četrtek, 19 septembra, 2024

Halle Berry dobitnica nagrade PEOPLE’S CHOICE AWARDS – The Peoples Icon

Piše: C.R. 

Kanal E! je objavil, da je oskarjevka, režiserka in producentka Halle Berry dobitnica nagrade „The Peoples Icon“ letošnjega People’s Choice Awards. Cardi B, z grammyjem nagrajena umetnica, bo na slovesnosti podelila to nagrado Halle Berry. Dobitnici nagrade PCA, ki je bila nominirana sedemkrat, bo nagrajena za prispevek k televiziji in filmu, vključno z njenim režiserskim prvencem v pričakovanem filmu Bruised, ki bo kmalu na ogled v izbranih kinih in na Netflixu. Cardi B in Halle bosta združili moči pri delu pri izvršni produkciji glasbe za film, ki bo vključevala šest avtorskih pesmi nagrajenih umetnic, vključno z eno skladbo Cardi B. Podelitev nagrad People’s Choice Awards 2021 bo predvajana na Kanalu E ! v torek, 7. decembra ob 3.00 uri, neposredno iz Barker Hangarja v Santa Monici, v Kaliforniji. 

Kot igralka, producentka, režiserka, aktivistka, filantropka in modna ikona je Halle Berry pustila svoj pečat na številnih področjih. Ena njenih najpomembnejših vlog je bila v filmu Monster’s Ball, ki ji je prinesel oskarja za najboljšo igralko, s čimer je postala prva temnopolta ženska, ki je osvojila oskarja v tej kategoriji, bila pa je nominirana tudi za Golden Globe za najboljšo igralko, za vlogo v Frankie in Alice. Berry je prejela tudi nagrado emmy, Golden Globe, SAG in NAACP Image Award za izjemno igro v HBO-jevem televizijskem filmu Introducing Dorothy Dandridge, ki ga je tudi producirala.

Halle je pred kratkim posnela The Mothership, kjer je sodelovalo tako kot igralka kot izvršna producentka, kmalu pa jo bomo videli v znanstvenofantastičnem filmu Roland Emmerich, Moonfall v produkciji Lionsgate, ki nas v kinih čaka leta 2022, Berry pa je debitirala v 2020 tudi kot režiserka filma Brusied, v katerem ima tudi igralsko vlogo.

Poleg uspeha v svetu filma, Berry aktivno pomaga centru Jenesse v Los Angelesu, ki nudi podporo žrtvam nasilja v družini in se bori za odpravo nasilja nad ženskami in otroki. Poleg tega je Halle združila moči s podjetjem Novo Nordisk in fundacijo Entertainment Industry Foundation, za začetek kampanje za boj proti sladkorni bolezni in podpira številne humanitarne organizacije, kot so Afghanistan Relief Organization, Black Lives Matter, Clothes Off Our Back, Love Our Children USA, Make-A-Wish Foundation, Stand Up to Cancer, Revlon Run/Walk in Svetovni program Združenih narodov za prehrano. Berry je ustanovil tudi rē•spin, platformo za zagotavljanje boljšega dostopa do zdravstvenih ustanov in izdelkov s pomočjo inkluzivnosti in komunikacijo. Rē•spin, ki temelji na raziskavah in učenju, združuje ljudi po vsem svetu, tako da jih povezuje okoli ideje o celostnem pristopu do zdravja.

Prenos podelitev nagrad People’s Choice Awards 2021 na kanalu E! bo v torek, 7. decembra, ob 3.00 uri v živo iz Barker Hangarja v Santa Monici, v Kaliforniji. Večer se bo začel z oddajo Live from E!: The 2021 People’s Choice Awards in posebno reportažo z rdeče preproge ob 1.00 uriPeople’s Choice Awards in Live from E!: The 2021 People’s Choice Awards producira Den of Thieves z izvršnimi producenti Jessejem Ignjatovičem, Evanom Pragerjem in Barb Bialkowski.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine