11.4 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

V nedeljo, 17. oktobra: Dobrodelni orgelski koncert v Cerkvi sv. Jožeta v Celju

Piše: Jože Jan

Dom svetega Jožefa v Celju vabi na dobrodelni orgelski koncert to nedeljo, 17. oktobra ob 17. uri. V sklopu koncertov »Glasba na hribu« se bo predstavila organistka Marija Snežka Podpečan.

Koncert bo v prid lačnim v Etiopiji in ga bo povezoval misijonski animator salezijanec Jože Andolšek, ki že 25 pomaga lajšati revščino v tej deželi, ki je 52-krat večja od Slovenije. »K delu z revnimi me nagovarja papež Frančišek, ki nas kristjane prosi, naj gremo na obrobja, k ljudem, posebno mladim, ki so lačni, žejni in bolni« pravi Jože, ki že 40 let živi in deluje v Celovcu. Že več kot 35 let poučuje na Zvezni gimnaziji za Slovence v Celovcu, je rektor Pastoralnega centra za Slovence v Celovcu ter zavzet delavec v pomoč misijonskim dejavnostim v Etiopiji.

Marija Snežka Podpečan je študirala orgle – koncertno in pedagoško smer na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu in diplomirala z odliko. Magistrski študij orgel je opravila na Umetniški univerzi v Gradcu. Živi in dela v Novem mestu, nastopa pa tudi v tujini. Sodeluje na mednarodnih tekmovanjih, zadnji uspeh je 1. mesto in zlata plaketa v disciplini orgle solo na International Moscow Music Competition.

Koncert bo v cerkvi sv. Jožefa v Celju, vstop je prost s prostovoljnimi prispevki za misijone.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine