11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

(OZADJE TRAGEDIJE) Umor in samomor v puškarski družini Vrenjak: Sin Drago ustrelil očeta, nato sodil še sebi

Piše: Janja S.

Poročali smo, da je včeraj policija v hiši na Zoisovi ulici na Viru pri Domžalah našla dve moški trupli. Izkazalo se je, da gre za 44-letnega Draga Vrenjaka in njegovega 71-letnega očeta, prav tako Draga.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti ob prihodu na kraj v stanovanjski hiši odkrili dve pokojni osebi. Ugotovili so, da je mlajši Drago 44-letnik ustrelil svojega očeta s puško, nato si je sodil še sam. Izvor puške še ugotavljajo.

Sicer se je mlajši Drago ukvarjal s puškarstvom. Po podatkih Ajpesa je bilo samostojno podjetništvo Vrenjak Drago – puškarstvo iz registra izbrisano leta 2009.

Kot poročajo lokalni mediji, se sin z očetom ni najboljše razumel, saj naj bi oče želel prodati hišo. Oče namreč ni živel na Viru pri Domžalah, ampak v Zagorici pri Rovah, sin Drago pa je po smrti matere pred nekaj meseci v hiši živel sam. Ali je to zanetilo spor, ni znano.

Zanimivo je, da so sosedje povedali, da so tri strele slišali že okoli 16. ure, vendar je bila policija obveščena šele ob 17.30. Sosedje policije niso obvestili, ker so vedeli, da se družina ukvarja s puškami in je pogosto nekaj »pokalo«. Pogosto so na vrata potrkali policisti, nekoč so opravili hišno preiskavo in na dvorišče znosili kup orožja. Sicer naj bi se mlajši Drago pritoževal čez očeta, češ da ga izkorišča in hodi k njemu samo zato, da ga provocira.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine