11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Ameriškemu oporišču na Japonskem grozi napad divjih opic

Piše: C. R.

Ameriškemo vojaško oporišče Zama na Japonskem, ki se nahaja na območju Kanagawa, blizu Tokia, se sooča z možnim vdorom in napadom divjih opic.

Ne, ne gre za zaničljiv izraz s katerim bi imeli v mislih kakšno hordo podivjanih levičarskih protestnikov, temveč za dejanske divje opice, ki naj bi ogrožale omenjeno oporišče in tamkajšnje osebje. Na družbenem omrežju Facebook je odgovorno osebje objavilo opozorilo vsem prebivalcem oporišča, da naj se izogibajo opicam in da naj bi le te lahko vdrle v oporišče.

Sodeč po zapisu na Facebooku pa je do vdora opic že prišlo v preteklosti. V opozorilu skupnosti oporišča Zama piše, da naj bi se opice nahajale na gozdnatem območju severozahodno od oporišča med stanovanjskim območjem in letališčem in da lahko zlahka vdrejo v samo oporišče. Poudarjeno je, da naj se opicam nihče ne približuje in da bodo verjetno v kratkem zapustile to območje.

Predstavnik ameriških oporišč na Japonskem Timothy Flack je rekel, da se to ne dogaja prvič, vendar pa zaenkrat ni bilo hujših incidentov. Omenjeno oporišče je bilo sicer tarča terorističnih napadov leta 2002 in 2007, ko so bila v bližini najdena eksplozivna sredstva, ki naj bi jih namestila skupina, ki se imenuje Revolucionarna vojska. V napadu ni bil nihče poškodovan.

Glede na to, da so se po odhodu iz Afganistana talibani polastili ameriškega orožja, upajmo da le to ne po sedaj pristalo še v rokah divjih opic na Japonskem, če bodo slučajno res vdrle v ameriško oporišče.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine