23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Civilni nacionalizem in nevarnost, ki jo predstavlja Zahodu

Piše: Rodoljub.si

Na Zahodu, kjer dominira levičarska kulturna hegemonija, se »mainstream« konservativni pol po izgubljenem kulturnem boju brezupno poskuša ohraniti. To poskuša doseči z ideološkim približevanjem liberalizmu, s čimer postaja njegova milejša parodija, prebivalcem pa ponuja lažno alternativo proti kulturnemu marksizmu.

Civilni nacionalizem, imenovan tudi državljanski nacionalizem, je različica nacionalizma, ki verjame v tradicionalne liberalne ideje, kot so svoboda, strpnost, enakost in človekove pravice. Civilni nacionalisti v praksi mlačno nastopajo proti LGBT in podobnih lobijih, s tem, ko zavračajo le njihove najradikalnejše ideje. Znani so predvsem po tem, da zagovarjajo migracije v zahodne države, če so se migranti –ne glede na to od kod so – pripravljeni asimilirati. Tako zanikajo raznolikost ljudstev in s tem poosebljajo glavni levičarski ideji univerzalizma in egalitarizma. Podpirajo legalne migracije, ki predstavljajo slab kompromis med liberalci in večinskim belim prebivalstvom, ki postaja vse večja žrtev posledic velike zamenjave. Proces zamenjave belcev v njihovih domovinah je zanje sprejemljiv le, »če se izvaja legalno,« pomemben pa ni izvor osebe, ampak le njegov potni list. Dokument, po njihovem mnenju lahko Afričana iz prebivalca tretjega sveta naredi v priseljenca, ki se uspešno vključi v zahodno družbo in jo »obogati«.

Mit o »rasni enakosti«

Po vzponu nove levice in njene kritične rasne teorije kulturni marksisti poskušajo enakost implicirati v vse vidike družbenega življenja. Ti zagovarjajo prepričanje, da je človeštvo monolitno, rase pa obstajajo le za rasiste, ki napadajo nemočne manjšine. Zanikajo, da med rasami obstajajo različne kognitivne sposobnosti npr. inteligenca, s tem pa sami ustvarjajo diskriminacijo, ki jo domnevno poskušajo preprečiti. Inteligenčni kvocient med belimi in temnopoltimi Američani se v povprečju razlikuje za 25 točk, v sistemu, ki so ga ustvarili belci, pa je nenamerna diskriminacija neizogibna. Liberalci, tako kot civilni nacionalisti, z vsiljevanjem enakosti temnopolte poskušajo vključiti v sistem, za neuspeh pa krivijo belce in domnevni sistemski rasizem. Rasa predstavlja temelj vsake civilizacije, saj kolektivna podzavest sorodnim narodom narekuje določene smernice v kulturi, dojemanju sveta in obnašanju. Zahodna civilizacija je produkt bele rase in le ta jo lahko ohrani, za to pa je na Zahodu treba zagotoviti večinsko belo prebivalstvo. Večina »mainstream« zmernih desničarjev ne želi prepoznati pomembne vloge, ki jo rasa igra v vsakodnevnem življenju, saj so podlegli levičarskim dogmam o »univerzalnem človeštvu«, zaradi katerega storjene škode niso zmožni popraviti.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine