12.1 C
Ljubljana
petek, 25 oktobra, 2024

Novo veliko razočaranje nekdanjih državnih prvakov

Piše: Samo Vidovič

Bravo in Celje sta popoldne v Spodnji Šiški odigrala prvo tekmo četrtega kroga.

Začetek je bil izenačen, odprt z obeh strani. Že v 15 minuti pa je bil po prekršku nad Kuzmanovićem izključen Bajde. Bravo je moral večji del prvega polčasa igrati z igralcem manj.

Gostje so številčno prednost izkoristili v 32 minuti,  ko je po podaji Brecla strel Božića vratar domačih Vekić odbil, a le do Svetlina, ki je zadel za vodstvo Celjanov.

Domači bi lahko izenačili v 38 minuti. Kramarič je lepo podal Kirmu, ki se je znašel sam pred vratarjem gostov Raduhi. Vendar je namesto strela žogo Raduhi dobesedno podal v naročje.

V 43 minuti je Medved dobro streljal, Vekić z nogo še boljše obranil.

V 58 minuti je bil pri Celju izključen Zec.

Bravo je prevzel pobudo in v 70 minuti je Kramarič po povratni žogi Memića z močnim strelom pod prečko izenačil. Isti igralec je pet minut kasneje poskušal s strelom z osemnajstih metrov, Raduha je bil na mestu.

V 81 minuti so do priložnosti prišli Celjani, Sokler je s šestih metrov z glavo streljal mimo leve vratnice.

V 90 minuti je Mittendorfer nepotrebno s hrbta potisnil Memića, sodnik Šmajc je pokazal na enajstmetrovko. Kramarič je zanesljivo zadel in povedel Bravo v vodstvo.

V sodnikovem podaljšku je strel Memića Raduha obranil. Ostalo je pri zmagi Brava 2:1.

Bravo je zmagal zasluženo, Ljubljančani so uspeli preobrniti rezultat. Vrnili so se v igro iz zelo neugodne situacije, ko so zaostajali za gol in imeli skoraj 45 minut igralca manj na igrišču. Po treh remijih so prvič zmagali in se premaknili proti vrhu tabele.

Celjani so razočarali. Imeli so dobljeno tekmo, po vodstvu in igralcu več so preveč kalkulirali, namesto da bi iskali drugi gol, s katerim bi odločili tekmo. Po izključitvi Zeca so popolnoma padli, dobili dva gola in doživeli tretji poraz v novi sezoni. Trenutno so med razočaranji prvenstva.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine