16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

(NAJBOLJ BRANO 2021) Titov zdravnik razkril, da Josip Broz Tito ni bil oseba, za katero se je predstavljal!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Zdravnik dr. Aleksandar Matunović je eden od ljudi, ki so se gibali v ožjem krogu jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita, in je sumil, kasneje pa tudi trdil, da ima dokaze, da Tito ni bil oseba, za katero se je predstavljal.

Zdravnik Matunović je Tita zdravil od leta 1975 do leta 1979, torej skoraj do njegove smrti. Zapisal je, da “najdeno poročilo podpira sum, torej mnenje, da Tito ni bil Josip Franjo Broz iz Kumrovca, ampak da se je za tem imenom skrivala druga oseba”.

Ko ga je zalotil, je torbico hitro zaprl
Tito je imel vedno pri sebi majhno torbo, ki je bila narejena iz kačje kože. “Vedno jo je nosil s seboj. Vsebina torbice je bila posebej zavarovana, saj je bil potreben ključ za njeno odprtje.” Dvakrat, ko je vstopil v njegovo sobo, ga je zalotil, kako ta brska po torbici. Obakrat je bil s hrbtom obrnjen proti vratom, torbico pa je imel v naročju. “Ko sem vstopil, je hitro zaprl torbico. Obnašal se je kot moški, ujet v nedovoljeni trgovini. Na podlagi njegovega obnašanja sem sklepal, da je v njegovi torbici nekaj pomembnih stvari.”

Po Titovi smrti je člane komisije za ureditev Titove zapuščine vprašal, kaj so našli v tej torbici, poroča Srbija Danas. “Eden od članov komisije Zvonko Kostić mi je povedal, da so poleg zlatega nakita našli mrliški list Davorjanke – Zdenke Paunović z dne 1. maja 1945, izpis iz matične knjige zakonske zveze z Jovanko Budisavljević in sliko Pelagije Belousove.”

V torbici je bila tudi kopija poročila avstro-ogrskega vojnega ministrstva iz leta 1915, kjer so bili navedeni avstrijski častniki, podčastniki in vojaki, ki so umrli med bitko pri Galiciji. Na seznamu je bilo tudi ime desetnika Josipa Franja Broza, poroča Dnevno.hr. “Najdeno poročilo potrjuje sum oziroma dvom o tem, da Tito sploh ni bil Josip Franjo Broz iz Kumrovca, ampak da se za tem imenom skriva druga oseba,” je zatrdil Titov osebni zdravnik.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine