22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Napad s psom in grožnje policistom

Piše: C. R.

Krški policisti so se popoldne odzvali na informacijo, da naj bi v Leskovcu pri Krškem moški sprehajal dva agresivna psa brez povodca. Policisti so na kraju zalotili 34-letnega moškega iz okolice Krškega, ki je dajal znake pijanosti. Ukazov policistov ni upošteval, poskušal policistom zbežati, med postopkom je napadel policiste s povodcem in nanje naščuval psa. Zoper nasilneža in pse so uporabili plinski razpršilec, ga vklenili in pridržali na policijski postaji. Za pse so poskrbeli svojci 37-letnega kršitelja. 37-letnik, ki je že imel opravka s policisti, se na policijski postaji ni umiril ampak je tako kot na kraju policistom grozil. Zaradi groženj in napada na policiste ga bodo kriminalisti sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta, ki so se vključili v postopek, kazensko ovadili.

Policisti iz Šentjerneja so obravnavali prijavo napada psa v Orehovici. Policisti so ugotovili, da naj bi pes, ki se je  snel iz verige in odšel od doma, napadel drugega psa, ki je bil skupaj z lastnico na sprehodu (slednjega je nato lastnica odpeljala na pregled k veterinarju). Zoper lastnika psa bodo po zaključenem postopku ustrezno ukrepali.

Popoldne med tretjo in četrto so krški policisti dvakrat posredovali v Zdolah zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Vidno pijanemu razgrajaču (ki je pred tem prijavil svojo partnerko, ki naj bi kršila javni red in mir)  so policisti napisali plačilni nalog in ga opozoril, da naj ne nadaljuje s kršitvijo. Odpeljali so se iz kraja, a počakali v bližini. Nekaj minut po njihovem odhodu je kršitelj ponovno klical na 113 in ponovno prijavil, da ga partnerka pretepa. Policisti so ob drugi intervenciji uporabili lisice in 46-letnika odpeljali v prostore za pridržanje. Prislužil si je še dva dodatna plačilna naloga, in sicer zaradi lažne naznanitve prekrška na 113 in neupoštevanja policistovih ukazov.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine